Breaking news

Radu Albot a câștigat turneul challenger de la Fregana, primul titlu din carieră

loading...

Tensimanul moldovean, Radu Albot a reușit o performanță incredibilă la turneul ATP Challenger de la Fergana, în Uzbekistan, reușind să câștige trofeul competiției după o finală memorabilă cu sârbul Ilija Bozoljac.

radu albot - kosiceRadu Albot, cel mai bun tenisman moldovean al momentului, locul 225 în lume, a dat lovitura, duminică în Uzbekistan, unde a reușit să câștige primul său titlu din carieră.

Radu Albot, cap de serie numărul 5 la Fergana, a reușit victoria în fața sârbului, la capătul unui meci spectaculos, cu un scor extrem de strâns în primele două seturi.

Moldoveanul a câștigat primul set cu 7-6 în tie-break (11-9), dar l-a pierdut pe al doilea tot în tie-break cu scorul de 6-7(3-7). Astfel că s-a ajuns în setul decisiv, unde Albot a condus ostilitățile și s-a impus cu un sec 6-1.

Moldoveanul și-a adjudecat victoria după două ore și 15 minute de joc cu sârbul Ilia bozoljac, component al echipei de Cupa Davis a Serbiei, nimeni altul decât coechipierul lui Djokovic şi Tipsarevic.

Pentru câștigarea trofeului, Radu Albot va primi un cec în valoare 7.200 de dolari și 80 de puncte ATP, care-l vor urca în clasamentul mondial.

Succesul de la turneul ATP Challenger de la Fergana vine la doar o săptămână de la victoria incredibilă din Cupa Davis, în fața portughezului Joao Souza, la capătul unui meci maraton de cinci ore.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata