Breaking news

Qatar ar putea pierde organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2022

loading...

Statul Qatar este pe punctul de a putea pierde organizarea Cupei Mondiale din 2022, din cauza numărului mare de muncitori morți și a căldurii care face imposibilă competiția în timpul verii.

qatar - fifa wordl cup 2022Un înalt oficial FIFA a declarat pentru cotidianul german Welt am Sonntag că ultima întâlnire din acest an a Comitetului Executiv al forului mondial va fi decisivă pentru a determina dacă turneul final din 2022 se va disputa în Qatar.

Modul în care sunt trataţi muncitorii străini care lucrează la construcţia infrastructurii este unul din motivele care ar determina FIFA să anuleze dreptul Qatarului de a organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2022. The Observer arată că cel puţin 400 de muncitori şi-au pierdut viaţa pe şantierele din Qatar.

Temperaturile ridicate din timpul verii au dat naştere la diferite scenarii privind disputarea Cupei Mondiale în timpul iernii, variantă susţinută de preşedintele FIFA şi de secretarul general al forului mondial.

Numai că mutarea competiției în timpul iernii va da peste cap programul principalelor campionate din Europa. Dar și programul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022. Este de așteptat ca și televiziunile sa protesteze față de decizia mutării Cupei Mondiale în timpul iernii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata