Breaking news

Proba masculină de sabie pe echipe și cea de floretă, scoase de la Olimpiadă

loading...

Proba masculină de sabie pe echipe și proba feminină de floretă pe echipe au fost scoase din programul Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro.

scrima jocuri olimpiceFederația Internațională de Scrimă a decis conform principiului rotației, două dintre cele 12 discipline ale scrimei sunt excluse din programul olimpic, ele schimbându-se la fiecare patru ani. Disciplinele alese fac parte dintre probele pe echipe, și nu dintre cele individuale.

Echipa masculină de sabie a României, care anul trecut a devenit vicecampioană olimpică la Londra, a cucerit anul acesta argintul la Mondialele de la Budapesta, după ce în 2010 câștiga bronzul la Paris, iar în 2009 își adjudeca aurul în Antalya.

Principiul rotației există de la Jocurile de la Atena din 2004, unde probele feminine de floretă și de spadă pe echipe nu au mai fost înscrise, înainte de a reveni patru ani mai târziu.

În 2008, la Beijing, au lipsit din program floreta pe echipe masculin și sabia pe echipe feminin. La Londra, anul trecut, au lipsit proba masculină de spadă pe echipe și cea feminină de sabie pe echipe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata