Prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein candidează pentru șefia FIFA

loading...

Ali Bin Al Hussein, vicepreşedinte FIFA şi reprezentant al Asiei în forul mondial al fotbalului vrea să-l detroneze pe elvețianul Josph Blatter de la conducerea Federației Internaționale de Fotbal.

Ali Bin Al Hussein -  fifaPrinţul iordanian Ali Bin Al Hussein şi-a anunţat, marţi, intenţia de a candida la şefia FIFA. Pentru această funcţie și-au mai anunțat candidatura și actualul preşedinte, Josph Blatter, dar şi francezul Jerome Champagne.

„Candidez la preşedinţia FIFA şi cred că este momentul să terminăm cu polemicile interne şi să revenim la sport. Nu a fost o decizie uşoară, dar am luat-o după discuţii cu mai mulţi colegi din cadrul FIFA”, a scris prinţul iordanian pe Twitter.

Alegerea noului preşedinte al FIFA va avea loc în cadrul congresului de la Zurich, din data de 29 mai 2015.

Josph Blatter, în vârstă de 79 de ani, se află la conducerea FIFA încă din data de 8 iunie 1998,când i-a succedat lui João Havelange. Elvețianul candidează în luna mai, pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al FIFA.

Ali Bin al Hussein, al treilea fiu al regelui Iordaniei, vicepreşedinte al FIFA din partea Asiei şi preşedinte al federaţiei de fotbal din Iordania, e de părere că a sosit timpul unei schimbări.

Numele lui Sepp Blatter apare în scandalul legat de aranjarea alegerilor pentru desemnarea ţărilor care vor organiza următoarele două Cupe Mondiale, adică Rusia şi Qatar.

454 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*