Breaking news

Polonia și Slovacia, candidatură comună la Olimpiada de iarnă din 2022

loading...

Polonia și Slovacia vor să găzduiască jocurile olimpice de iarnă și au depus o candidatură comună la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022.

jocuri olimpice polonia si slovaciaCu o săptămână înainte de expirarea teremnului limită de depunere a candidaturilor, Comitetul Olimpic Polonez vrea să organizeze JO de Iarnă din 2022 împreună cu Slovacia.

Orașul polonez Cracovia ar urma să găzduiască ceremonia de deschidere și cea de închidere a competiției, precum și mai multe probe pe gheață. Cracovia este situată în sudul Poloniei, aproape de Munții Tatra și de Slovacia.

Probele de schi nordic, biatlon și snowboard ar avea loc la Zakopane (sudul Poloniei), în timp ce Slovacia ar găzdui, în localitatea Poprad, disciplinele alpine și o parte a turneului de hochei pe gheață.

Polonia și Slovacia nu au organizat până acum Jocuri Olimpice. Cele două țări au prezentat în trecut candidaturi separate.

Gazda JO 2022 va fi desemnată de CIO pe 31 iulie 2015. Pentru organizarea competiției și-au mai depus până acum candidatura capitala Chinei, Beijing, în tandem cu orașul Zhangjiakou, capitala Norvegiei, Oslo, și orașele Lvov (Ucraina) și Almatîi (Kazahstan).

Orașul german Munchen așteaptă rezultatele unui referendum în rândul locuitorilor săi pentru a-și depune candidatura.

Viitoarele Jocuri Olimpice de iarnă vor avea loc în 2014 la Soci (Rusia) și în 2018 la Pyeongchang (Coreea de Sud).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata