Breaking news

Peste 2500 de persoane au participat la prima ediție Urbatlon

loading...

Stadionul Național Arena din București a găzduit sâmbătă, prima ediție a concursului Urbatlon, la startul căreia s-au înscris peste 2500 de participanți.

urbatlon 2014Startul URBATLON 2014 s-a dat de pe aleea din faţă intrării principale a Arenei Naţionale şi a avut loc în 13 valuri, la distanţe de până la 3 minute între seriile de concurenţi.

Concurenţii au trecut prin 7 probe de foc, care i-au provocat să-şi arate atât condiţia fizică cât şi îndemânarea de a trece peste obstacole.

Aceştia au avut de parcurs un traseu de 5 kilometri, combinat cu probe de atletism, create special pentru a le testa formă fizică şi mobilitatea, dar şi dorinţa de a petrece momente pline de adrenalină şi de a se bucură de o cursa fără egal.

La prima proba, Urban Cooler, concurenţilor le-a fost testată îndemânarea de a escalada un zid, folosind prizele montate pe acesta, apoi abilitatea de a coborî cu frânghia şi viteză de a parcurge un spaţiu tubular strâmt. Apoi, au trecut printr-o proba de rezistenţă.

Andrenalina… garaj a presupus o serie de exerciţii de crossfit în parcarea supraetajată, care le-a adus aminte tuturor de exerciţiile de încălzire de la ora de sport sau de cele de la sala de fitness.

În următoarea proba, participanţii şi-au testat forţă braţelor şi s-au agăţat de bare amplasate la 2 metri de sol pentru un… Spectacol la înălţime!

Imediat i-a aşteptat un binecunoscut Blocaj în trafic, unde au avut de depăşit o serie de obstacole şi, cu siguranţă, experienţă urbană le-a fost de folos. Şi dacă obstacolele depăşite i-au antrenat bine, a urmat proba de îndemânare pentru că au avut de străbătut Labirintul, următoarea etapă, în care au avut de livrat la destinaţie un pachet. Apoi au fost îndemnaţi să între pe culoarele stadionului la proba…

Asaltul Arenei, în care şi-au testat cu adevărat nivelul de rezistenţă fizică şi şi-au adus aminte de fiecare treaptă, metru sau kilometru parcurs.

După o cursa deja plină de energie a urmat un ultim test: Move & Be Happy! I-a aşteptat o reţea de corzi elastice, iar apoi concurenţii şi-au arătat dibăcia de a parcurge în dribling un traseu şerpuit şi de a înscrie un gol în poartă laterală!

Toţi s-au îndreptat victorioşi spre linia de Finish, unde au fost felicitaţi şi au primit medalia cursei URBATLON 2014!

Scopul URBATLON a fost de a oferi participanţilor un eveniment sportiv unic şi distractiv şi de a promova spiritul competiţional şi de echipa.

Astfel, cursa nu a fost una contracronometru, iar regulă pe care a trebuit să o respecte fiecare concurent a fost aceea de a parcurge şi execută corect toate probele de pe traseu.

Prin urmare, participanţii au fost încurajaţi să se ajute pe durata cursei, dacă au întâmpinat dificultăţi, iar membrii echipei MPG au fost acolo pentru a-i încuraja şi pentru a le oferi sprijin.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata