Breaking news

Performanță unică | Cristina Neagu, desemnată a treia oară cea mai bună jucătoare din lume

loading...

Cristina Neagu, proaspăt transferată de la Buducnost Podgorica la CSM București, a fost desemnată de Federația Internațională de Handbal, drept cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2016.

cristina neaguPentru a treia oară în carieră, performanță unică în handbalul feminin, Cristina Neagu câștigă titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, după 2010 și 2015.

Cristina Neagu a câștigat clar votul fanilor, cu 37,14%, în fața norvegiencei Nora Mork (20,86%), iar olandeza Nycke Groot a ocupat locul al treilea. Suedeza Isabelle Gullden (CSM București) a ocupat locul patru, iar pe cinci a fost o altă reprezentantă a Norvegiei, portarul Kari Grimsbo.

Antrenorul anului în handbalul feminin a  fost alesThorir Hergeirsson (câștigător în 2011, 2012, 2014 și 2015), antrenorul Norvegiei.

Titlul de cel mai bun handbalist al anului 2016 a revenit francezului Nikola Karabatic (la al treilea trofeu, după cele din 2007 și 2014).

În lupta pentru titlul de cel mai bun antrenor în handbalul masculin, Didier Dinart (Franța) i-a învins pe Christian Berge (Norvegia).

Nominalizările au fost făcute de un grup de experți IHF și antrenori ai celor mai bune echipe de la ultimele Campionate Mondiale, iar iubitorii handbalului și reprezentanții presei au putut vota la cele patru categorii până pe 9 martie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata