Breaking news

Performanță uluitoare. Sorana Cîrstea a învins-o pe Na Li și va juca în premieră finala de la Toronto

loading...

Performanță uluitoare reușită de Sorana Cîrstea sâmbătă seară. S-a calificat în finala turneului de la Toronto după ce a eliminat-o în semifinale pe chinezoaica Na Li, a patra favorită a probei feminine.

sorana cirstea - turneu stanfordPentru prima dată în carieră, Sorana Cîrstea va juca o finală de Masters. Sâmbătă seară, românca s-a impus în două seturi în fața chinezoaicei Na Li.

Sorana Cîrstea a defilat în primul set, pe care l-a câștigat în mod autoritar și categoric, cu scorul de 6-1, după doar 22 de minute de joc.

În setul doi, Sorana a reușit să revină în meci de la 1-4, la 5-5. A făcut apoi brake- și a preluat conducerea cu 6-5, scor la care a ratat două mingi de meci. Drept urmare, soarta setului doi dar și a meciului, s-a decis în tie-break.

În mod miraculos, românca a reușit să revină în tie-break de la 1-4, la 6-5, și să câștige cu 7-5.

Sorana o învinge astfel pentru a doua oară în carieră pe Na Li, în timp ce chinezoaica a reușit acest lucru de patru ori, ultima dată, în primul tur la Australian Open 2013.

Sorana Cîrstea reușește să se califice în finala de la Toronto, după ce a eliminat, patru capi de serie.

În turul doi pe Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 9, în optimi pe sârboaica Jelena Jankovic, a 15-a favorită a turneului, pe Petra Kvitova, a șasea favorită, în sferturile de finală, și pe Na Li, cap de serie numărul 4, în semifinale.

În finală, cel mai probabil, Sorana Cîrstea va luca cu liderul mondial, Serena Williams, dacă americanca va trece în semifinale de Agnieszka Radwanska.

Pentru accederea în finala feminină de la Toronto, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 213.000 dolari canadieni și 620 puncte WTA. Dacă va reuși să câștige turneul va încasa 426.000 dolari canadieni și va primi 900 puncte WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata