Breaking news

Patriarhul Kirill a întâmpinat sortivii de la Soci, îmbrăcat în trening

loading...

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, a vizitat, miercuri, locurile unde vor avea loc concursurile din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci.

patriarhul rus kirillPatriarhul a venit la întâlnirea cu sportivii din Rusia, Ucraina, Belarus şi Moldova, îmbrăcat într-un trening cu însemnele echipei olimpice a Rusiei.

După întâlnirea cu sportivii, Kirill a respins criticile potrivit cărora Jocurile Olimpice ar fi împotriva culturii ortodoxe ruseşti, deoarece provin din Grecia antică, ceea ce ar însemna că sunt păgâne. El a menţionat că multe tradiţii ruseşti sunt originare din credinţe păgâne, însă acestea au fost acceptate de creştinitate.

Însoțit de vice – președintele Comitetului Olimpic din Rusia, VA Vasin , Patriarhul Kirill a vizitat o serie de facilități sportive în cluster muntele olimpic . Patriarhul a vizitat ” Sanki ” centrul săniuș , unde a inspectat zonele de început și de sfârșit. Apoi, Întâistătătorul Bisericii Ruse a vizitat complexul ” rus Hills ” și stadionul de schi .

Într-una din facilitățile sportive , într-o conversație cu un jurnalist de RIA ” Novosti “, Sanctitatea Sa , Patriarhul Kirill , a declarat: Eu cred că angajarea în sport aduce un mare beneficiu pentru om. Activitatea fizică și, mai important, de formare psihologică care însoțește un angajat în sport are un impact foarte pozitiv asupra formării caracterului. Ea produce calități remarcabile: unul trebuie să fie îndrăzneț, curajos și să fie capabil să își asume riscuri rezonabile. 

După care le-a urat succes tuturor sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata