Breaking news

Padel, sportul practicat de peste 5 milioane de oameni ajunge în România

loading...

Padel mania, cucerește în această vară și România. Sportul practicat de peste 5 milioane de oameni în 18 țări ale lumii ajunge în România, pe plaja Cucharacha din Mamaia.

padelPadel, un mix între tennis și squash, unul dintre cele mai populare sporturi din Spania, poate fi jucat, din 13 iulie, gratis, și în România.

Distracția ia amploare pe plaja Cucharacha din Mamaia, unde va fi amplasat primul teren de padel din România.

Până la sfârșitul lunii august, pe terenul special amenajat pe plajă, turiștii vor putea juca, gratis, cel mai popular sport din Spania, un sport pentru toate vârstele, ideal pentru distracția între prieteni sau chiar cu întreaga familie.

Instructori veniți direct de la Madrid îi vor învăța pe doritori regulile și modalitatea de joc: la început se formează echipe de doi contra doi. Acesta este sportul perfect pentru cei care preferă o activitate de intensitate medie în aer liber, ușor de învățat și mult mai motivantă decât mersul pe jos sau alergarea.

Padelul este un sport care dezvoltă viteza de reacție în mai mare măsură ca tenisul din cauza numărului mare de voleuri și a rapidității cu care trebuie poziționat corpul, mingea putând fi lovită și după ce a ricoșat din pereți.

Alt avantaj este că poate fi învățat mult mai repede decât tenisul, nivelul tehnic necesar pentru a juca un meci amuzant, fiind scăzut. Suprafața terenului de joc este mai mica ca cea a terenului de tenis, asa ca in cazul acestui sport alergi mai putin, dar lovesti mingea mai des. Pentru că nu implica riscuri de accidentare Padel este ideal de practicat în aer liber. Toți cei care vor trece pragul primului teren de padel din România trebuie să poarte echipament sportiv.

Padel s-a născut  în 1969 în Acapulco, Mexic, unde Enrique Corcuera, un celebru om de afaceri, și-a construit un asemenea teren pe proprietatea sa.

Zidurile joase, ridicate inițial pentru a proteja împotriva lianelor înconjurătoare, și-au găsit rostul și ca limite ale unui teren de tenis de dimensiuni reduse. Inițial jocul era practicat doar de clasa de elită din Mexic. Monarhia spaniolă a fost cea care a adus acest sport în Spania unde a devenit foarte popular.

În prezent peste 5 milioane de oameni joacă padel în 18 țări ale lumii și numărul lor este în creștere.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata