Breaking news

Oscar Pistorius, condamnat la 6 ani de închisoare pentru că a ucis-o pe Reeva Steenkamps

loading...

Oscar Pistorius a fost condamnat miercuri, de Înalta Curte din Pretoria, la șase ani de închisoare pentru uciderea fostei sale iubite, Reeva Steenkamps, în februarie 2013.

Oscar PistoriusAtletul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat azi la 6 ani de închisoare cu executare pentru uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp. Sentinţa a fost pronunţată în această dimineaţă de judecătorul Thokozile Matilda Masipa, de la Înalta Curte din Pretoria.

Atât acuzarea, cât şi apărarea au anunţat că vor face apel. În momentul în care şi-a aflat sentinţa, Oscar Pistorius a părut liniştit şi nu a afişat nicio grimasă.

Oscar Pistorius, în vârstă de 29 de ani, şi-a împuşcat mortal iubita, pe Reeva Steenkamp, de Ziua Îndrăgostiţilor, în 2013. El susţine că în momentul în care a tras patru focuri de armă prin uşa băii sale a crezut că în baie este un hoţ, nu Steenkamp.

Pistorius a fost declarat vinovat de omor prin imprudenţă în 2014, când a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Oscar Pistorius a petrecut aproape un an în închisoare, după care a fost plasat în regim de arest la domiciliu. Parchetul a făcut însă apel şi a obţinut încadrarea faptei sportivului ca omor.

“Sentința pe care am impus-o acuzatului pentru uciderea (…) defunctei Reeva Steenkamp este de șase ani de închisoare“, a anunțat judecătoarea Thokozile Masipa, de la tribunalul din Pretoria.

În prima instanță, Pistorius fusese condamnat la cinci ani de închisoare pentru “omucidere involuntară”, însă Parchetul a făcut apel și a obținut condamnarea sa pentru crimă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata