Breaking news

Oscar Pistorius ar putea fi acuzat de crimă cu premeditare

loading...

Oscar Pistorius, campionul paralimpic la atletism de la Londra,  riscă să fie acuzat azi de anchetatori de crimă cu premeditare, riscând ani grei de închisoare. 

Oscar PistoriusAncheta în cazul atletului Oscar Pistorius scoate la iveală informații care-i umbresc cariera fulminantă în sport.

În ziua în care, iubita sa, Reeva Steenkamp este înmormântată, atletul Oscar Pistorius va apărea în fața Tribunalului din Pretoria pentru a da noi detalii despre crimă.

Presa sud-africană spune că în locuința atletului, unde acesta și-a ucis iubita, anchetatorii au găsit steroizi și substanțe anabolizante, dar și o bâtă de crichet plină de sânge. Dacă testele DNA confirmă că sângele de pe bâta de crichet aparține lui Reeva Steenkamp, atletul va fi acuzat de crimă cu premeditare.

Imediat, au apărut speculaţii în presă că Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, ar fi fost bătută crunt. Nu se ştie dacă asta s-a întâmplat înainte sau după ce a fost împuşcată de patru ori, în cap şi în braţe, în casa din Pretoria, unde locuia împreună cu Oscar Pistorius.

Jurnaliștii sud-africani susțin că Oscar Pistorius nu ar fi la prima tentativă de a ucide pe cineva. Cu o lună înainte de a-și ucide iubita, atletul a fost la un pas să îşi împuşte un prieten din greşeală, după ce a tras cu arma într-un restaurant.

Oscar Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi. El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius şi-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeaşi probă.

Pentru moment, Oscar Pistorius rămâne în arestul poliției din Pretoria, după ce a fost acuzat oficial de uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp. Azi, avocaţii săi vor cere eliberarea pe cauţiune.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata