Breaking news

Oltchim în finala Champions League

loading...

Performanță istorică pentru handbalul feminin românesc. Echipa de handbal Oltchim Rm. Vâlcea s-a calificat pentru prima dată în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins echipa ungară Gyor.

oltchim 2Oltchim a început, ca de obicei, ceva mai slab meciul, permiţând astfel echipei maghiare să preia conducerea cu 2-0. Însă, româncele şi-au revenit şi au preluat conducerea, apoi ambele echipe s-au succedat la conducere. Cele două formaţii au greşit destul de mult în prima parte, dar s-au şi apărat exemplar, în general fiind o primă repriză echilibrată, după cum o arăta şi scorul prezent la finalul acesteia: 11-10 pentru românce.

Oltchim a condus cu trei goluri la începutul celei de a doua reprize, însă unguroaicele au revenit şi meciul s-a echilibrat din nou. Apoi româncele au forţat din nou şi în minutul 42 conduceau din nou cu trei goluri avans, pentru ca în minutul 43 să conducă pentru prima dată în acest meci cu patru goluri. Purtate pe val de un public care le încuraja frenetic, în minutul 47 al partidei sportivele de la Oltchim conduceau cu 18-13. A fost rândul lui Gyor să revină şi astfel scorul devenea  18-15 în minutul 49.

Dar determinarea româncelor a făcut ca în minutul 52, în inferioritate numerică, să conducă cu 20-15, apoi fetele de la Oltchim s-au desprins decisiv la şase goluri şi finala părea foarte aproape.

Scorul final al returului a  fost de 24-20(în tur 25-25), iar Oltchim este în finala Champions League, unde va juca cu echipa daneză Viborg.

Finala este programată în dublă manșă, în 8-9 mai (turul), respectiv 15-16 mai (returul). Tragerea la sorți a ordinii meciurilor va avea loc în 20 aprilie, la Viena. Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca meciul de pe teren propriu din finala  Ligii Campionilor, la București, în Sala Polivalentă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata