Breaking news

Oltchim devine HC Oltenia și nu va evolua în Liga Campionilor

loading...

Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea va deveni HC Oltenia. Noul club va prelua palmaresul campioanei României însă nu va evolua în Liga Campionilor.

oana manea - oltchimDin cauza problemelor financiare, echipa de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea devine istorie. Ca să salveze totuși echipa de handbal, autorițăile locale au schimbat acționariatul cât și numele clubului.

Cu doar patru zile înainte de termenul limită de înscriere în Liga Naţională (30 iunie), Consiliul Local a votat în unanimitate participarea municipiului Râmnicu Vâlcea în calitate de asociat la Handbal Club Oltenia, grupare care va prelua locul în prima divizie şi palmaresul campioanei României en-titre.

Primăria va deţine 98 la sută din noua structură, cu câte un procent urmând să intre două societăţi comerciale, Anabella şi Boromir.

Preluarea se va face liberă de orice sarcini, debite, obligaţii de orice altă natură. Am făcut această mutare după modelul echipelor Rulmentul Braşov şi Danubius Galaţi, care au fost şi ele preluate de municipalitate. Vom menţine handbalistele aflate încă sub contract cu HC Oltchim, adică Safta, Polocoşer, Curea, Buceschi şi Băbeanu. Probleme vor fi la Managarova, care pe 30 iunie devine liberă dacă nu i se vor acorda drepturile financiare care sunt mari. De asemenea, din informaţiile pe care le avem noi, Iulia Curea este însărcinată. S-a mai discutat cu Roxana Cherăscu şi Stăncuţa Guiu, care sunt de acord să pună umărul la noul proiect. Vom mai lua handbaliste de la Centrul Naţional de Excelenţă şi de la echipa Energetic şi vom mai căuta jucătoare de la alte echipe. Obiectivul va fi locurile 4, 5, urmând ca peste un an să atacăm participarea în cupele europene”, a declarat primarul interimar al minicipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei.

Prima şansă pentru a ocupa funcţia de antrenor principal le are fosta mare handbalistă a Chimistului, Maria Torok.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata