Breaking news

Oltchim a învins Zvezda, bifând astfel prima victorie în Liga Campionilor din 2013

loading...

Oltchim Râmnicu Vâlcea a bifat sâmbătă prima victorie în Grupa Parincipală a Ligii Campionilor, după ce a învins pe teren propriu, echipa rusă, Zvezda Zvenigorod.

oltchimOltchim a început foarte bine prima repriză, reușind deschiderea scorului prin Oana Manea încă din primul minut.

Iar după doar 12 minute de joc, conduceau cu 9-7, pe rusoaicele de la Zvezda. Însă greșelile neforțate și ratările de la nouă metri a permis ursoaicelor să egaleze în minutul 23, scor 12-12.

Iar în minutul 24, rusoaicele au preluat pentru prima dată conducerea cu 13-12, după ce vâlcencele au ratat iar de la 9 metri, iar mai apoi au ratat o pasă pe extrema stângă prin Barbosa care s-a grăbit să paseze mingea.

Anrenorul Oltchimului Jakob Vestergaard a cerut time out, simțind că echipa sa trece prin momente grele. Pauza a fost de bun augur, întrucât Bulatovici a reușit în minutul 25, egalarea la 13 după ce Adina Miroșu a obținut o lovitură de la 7 metri. Iar câteva secunde mai târziu, Oltchim revine în avantaj 14-13 prin golul marcat de Iulia Curea.

Însă prima repriză s-a terminat la egalitate, scor 16-16.

Rusoaicele au reușit să deschidă scorul în repriza a doua abia în minutul 4, preluând astfel conducerea pentru a doua oară în această repriză. Însă Oana Manea a reușit un minut mai târziu, să egaleze la 17-17 iar Malagarova a pornit pe contraatac și a readus Oltchim în avantaj, scor 18-17.

Oltchim s-a desprins la două goluri, scor 20-18, în minutul 13 al reprizei a doua profitând de faptul că două jucătoare de la Zvezda au fost eliminate. Cele două eliminări le-a costat scump pe rusoaice, întrucât de acolo practic jocul s-a rupt, iar jucătoarele de la Oltchim au prins aripi și au reușit să joace din ce în ce mai bine.

În minutul 15, Bulatvoici a marcat pentru 21-18 și pentru prima dată, Oltchim s-a desprins la trei goluri în partida cu Zvezda Zvenigorod. Iar un minut mai târziu, aceeași Bulatovic a marcat pentru 22-18, de la 7 metri.

După 60 de minute de joc, Oltchim a izbutit victoria cu scorul de 29-24 și privește cu optimism spre următoarea partidă.

Cea mai bună jucătoare a Oltchimului a fost Catalina Bulatovici care a reușit să marcheze 10 goluri, de altfel ultimul gol al partidei fiind marcat de aceasta din lovitură de la 7 metri.

Este prima victorie a Oltchim în Grupa a Doua Principală din Liga Campionilor, după eșecul cu Ferencvaros și Krim Ljubljana.

Oltchim mai are de jucat pe 2 martie, returul cu Zvezda, pe 9 martie cu Ferencvaros și pe 17 martie, ultimul meci din grupă cu Krim.

Ca să-și asigure calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, Oltchim trebuie să învingă în toate celelalte trei partide.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata