Breaking news

Oltchim a învins pe Zvezda și rămâne în cărți pentru semifinale

loading...

Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins sâmbătă, în deplasare, echipa rusă Zvezda Zvenigorod, în etapa a patra a Grupei Principale și păstrează șanse pentru calificarea în semifinalele Champions League.

oltchim rm valceaVictorie dramatică a Oltchimului în Rusia, cu echipa Zvezda. După un început slab de meci și după ce erau conduse la pauză cu 13-15, româncele au revenit în joc și s-au impus cu 26-23.

“Galacticele” au făcut o a doua parte a reprizei secunde de senzație și au bifat a doua victorie în grupele principale.

Oltchim a început motivată meciul din Rusia, dar adversara a fost şi ea arţăgoasă (0-1 şi 3-1, min. 9).

După un sfert de oră, tot Zvezda se afla la conducere, 5-4, în pofida paradelor excelente ale Silviei Navarro. Bulatovici a adus egalarea (min. 16, 5-5), dar Oltchim a continuat să rateze cu uşurinţă atacurile (9-6. min. 22).

Au urmat şi momente mai bune de joc pentru vâlcence, 11-11 (min. 26), chiar dacă Bulatovici a fost ţinută “om la om” şi a reuşit greu să mai combine cu colegele sale.

Intrarea Paulei Ungureanu a adus noroc însă Oltchimului, care a redus la 17-16 (min. 40), poarta fiind “închisă” (5 intervenţii în primele 8 minute, 11 în total).

În minutul 45, Zvezda avea avantaj de un gol, 19-18, Paula Ungureanu a apărat de la 7 metri, aducând un plus de moral echipei, care a egalat prin Bulatovici, 19-19.

Ionela Stanca a marcat pe contraatac, pentru 20-21 (min. 50), Bulatovici a mărit la 20-22 (min. 52), speranţele revenind în tabăra campioanei României. Zvezda a intrat rapid la time-out.

La reluare, Meiroşu a marcat pentru 20-23, Managarova a dus scorul la 20-24 (min. 55), iar din acel moment, Zvezda nu a mai putut întoarce soarta partidei, deşi a luptat până în ultima clipă.

Oltchim a obţinut o victorie preţioasă, care îi măreşte zestrea de puncte în grupă la 4, la fel ca şi Krim Ljubljana. În timp ce Zvezda rămâne cu 0 puncte și este eliminată și matematic din cursa pentru calificarea în semifinale.

Oltchim mai are de jucat pe 9 martie cu Ferencvaros și pe 17 martie, ultimul meci din grupă cu Krim.

Ca să-și asigure calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, Oltchim trebuie să învingă în cele două partide rămase de jucat.

Clasament Grupa a II-a principală din Liga Campionilor:
1. FTC Budapesta  – 6 puncte
2. Krim Ljubljana – 4 puncte
3. Oltchim  – 4 puncte
4. Zvezda Zvenigorod  – 0 puncte

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata