Breaking news

Oltchim a învins pe Krim și s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

loading...

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins duminică echipa slovenă Krim Mercator Ljubljana, în ultimul meci din Grupa a II-a Principală a Ligii Campionilor și s-a calificat în semifinale.

oltchim - krimDoar un gol îi mai trebuia Oltchimului, în meciul cu Krim,  pentru a se clasa pe primul loc în Grupa a II-a Principală.

Oltchim a început slab meciu, fiind condusă șase minute cu 0-2 pe teren propriu. Abia în minutul 6, vâlcencele au marcat primul gol și au început să își dea drumul la joc, astfel că în doar 5 minute au preluat conducerea cu 5-3. A urmat o cădere neașteptată din minutul 19, fapt ce le-a permis slovenelor să preia conducerea și să intre la pauză cu scorul de 12-9.

Nici după pauză, româncele nu s-au regăsit în joc, primind gol de la Krim care s-a distanțat în minutul 40 la patru goluri diferență, scor 16-10.

Însă, dubla eliminare în tabăra slovenelor, a permis Oltchimului să egaleze la 16 și chiar să preia conducerea în minutul 42  cu 17-16.

Jocul bun al handbalistelor de la Oltchim a continuat încă aproximativ 7 minute, distanțându-se la patru goluri pe tabela de joc, scor 21-17. Însă, ratările de la  7 ș 9 metri și deciziile aberante ale celor doi arbitrii slovaci a făcut ca Krim să se apropie la două goluri și să tragă mai apoi de timp.

Cu 30 de secunde înainte de fluierul final, Bulatovici a marcat un gol superb în vinclul drept al porții lui Krim și mai era nevoie de doar un gol, însă, slovenele au blocat-o pe jucătoarea Oltchimului care interceptase mingea împiedicând-o astfel să plece pe contraatac. Astfel că timpul a expirat și Krim rămâne pe primul loc în grupă.

După 60 de minute de joc, Oltchim s-a impus cu 23-20 și va juca în semifinale cu echipa ungară Gyor. Prima partidă din semifinale se va disputa în perioada 6-7 aprilie la București, iar returul peste o săptămână, la Budapesta.

Se repetă astfel istoria de anul trecut când Oltchim a jucat în semifinale tot cu Gyor, fiind eliminată de echipa ungară, în partida retur de la Budapesta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata