Breaking news

Olimpiada de la Soci, cea mai scumpă din istoria Jocurilor Olimpice

loading...

Peste 50 de miliarde de dolari a cheltuit Rusia, timp de șapte ani pentru a organiza Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci. 

olimpiada de iarna soci 2014Rușii se pot mândri cu faptul că au cea mai scumpă olimpiadă din istorie. Însă infrastructura și condițiile de concurs și cazare, nu sunt nici pe departe unele care te lasă cu gura căscată.

Deși au cheltuit banii fără să se zgârcească, ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Soci nu a rupt gura târgului, ba din contră, a fost umbrită de o gafă tehnică. În momentul în care organizatorii s-au pus să aprindă cercurile olimpice, cel de-al cincilea cerc nu s-a mai deschis. Fulgul de nea din care trebuia să se formeze cercul, a rămas închis, umbrind debutul ceremoniei festive. Fapt ce l-a înfuriat la culme pe Vladimir Putin.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a refuzat să ia parte la această ceremonie. Nici şefii de stat ai Franţei şi ai Germaniei nu sunt prezenţi la Soci, în semn de protest faţă de legislaţia rusă, considerată anti-gay.

Președintele rus și-a dorit ca Olimpiada să fie perfectă întrucât este cel mai mare eveniment sportiv organizat de Rusia după destrămarea Uniunii Sovietice. Putin a făcut din succesul evenimentului o chestiune de prestigiu personal şi de readucere a Rusiei în atenţia lumii întregi.

În cei șapte ani de construcții, la Soci au fost amenajate stadioane, renovate hotelurile şi ridicate noi spaţii de cazare. Nu mai puţin de 367 de kilometri de drumuri şi 77 de poduri au fost construite în oraşul de la Marea Neagră, cărora li se adaugă 201 kilometri de noi căi ferate.

6000 de sportivi din 85 de ţări vor participa la Olimpiada de la Soci, dintre care 1650 sunt paralimpici. 98 de medalii de aur vor fi atribuite în diferitele discipline şi tot atâtea medalii de argint şi de bronz.

Aproximativ 13.000 de ziarişti sunt acreditaţi, cu 3000 mai mulţi decât la ediţia de la Vancouver. 25.000 de oameni s-au oferit voluntari ca traducători și șoferi în timpul competiţiei de la Soci.

Orașul Soci este o stațiune situată la poalele munților Caucaz. Lanţul muntos Caucaz este traversat de numeroase văi, unde s-au stabilit popoare diferite, precum cecenii, osetii, abhazii şi cerchezii. Aici se vorbesc mai mult de 40 de limbi şi dialecte.

Cu o lună înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, oraşul Volgograd a fost ţinta a două atacuri sinucigaşe revendicate de o altă grupare de jihadişti din Daghestan.

În acest context tensionat se deschid Jocurile Olimpice de la Soci. Securitatea a fost întărită cu ajutorul armatei şi a 37.000 de poliţişti, ceea ce înseamnă un poliţist la zece locuitori. Jocurile Olimpice de la Soci sunt cele mai păzite, dar şi cele mai scumpe din istorie

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata