Breaking news

Olimpiada de la Soci a adus Rusiei, venituri de 410 milioane de dolari

loading...

Cea mai scumpă olimpiadă din istorie, organizată în februarie la Soci, a generat Federației Ruse, venituri de doar 410 milioane de dolari americani.

ceremonie deschidere olimpiada sociOlimpiada de la Soci a generat venituri modeste pentru Rusia, raportate la colosala sumă de bani investită de organizatori. Peste 50 de miliarde de dolari a cheltuit Rusia, timp de șapte ani pentru a organiza Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci.

Vicepremierul rus Dmitri Kozak, a anunțat luni, că Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci au generat venituri de 410 milioane de dolari.

„Jocurile au fost un succes nu doar pentru construcţia infrastructurilor şi a siturilor sportive, ci şi din punct de vedere comercial”, a afirmat Kozak.

Banii obţinuţi în urma JO vor fi folosiţi pentru promovarea sportului în rândul ruşilor, unul dintre obiectivele anunţate de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Kozak a subliniat că aproximativ 400.000 de persoane au vizitat, în lunile februarie şi martie, staţiunea Soci pe durata Jocurilor Olimpice şi Paralimpice.

România a participat la Soci cu 24 de sportivi, dar din păcate, niciunul dintre aceștia nu a reușit să câștige vreo medalie. Cea mai bună clasare pentru sportivii români la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, a fost locul 17 ocupat de echipajele feminin și masculin la bob-2.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata