Breaking news

Octavian Morariu, propus membru în Comitetul Olimpic Internațional

loading...

După o pauză de 15 ani, România va avea din nou un membru în CIO. Octavian Morariu a fost propus  de  Comitetul Executiv al forului olimpic internațional.

octavian morariu - cioLa 15 ani distanță de când Alexandru Şiperco a reprezentat România la CIO, țara noastră va avea din toamnă un nou membru în forul olimpic.

În ultimii ani, România a încercat să intre în familia olimpică, la cel mai înalt nivel, cu Nadia Comăneci şi cu Ion Ţiriac, dar ambele tentative s-au lovit de reguli rigide şi prejudecăţi.

Preşedinte al COSR din 2004, beneficiarul unei imagini excelente, Octavian Morariu a fost nominalizat ieri la Lausanne, alături de alţi opt candidaţi, pentru un loc de membru în CIO.

Propunerea a venit din partea Comitetului Executiv al forului internaţional şi trebuie validată la Congresul de la Buenos Aires, din septembrie, când va fi decisă gazda Jocurilor Olimpice din 2020.

Octavian Morariu trebuie validat la congresul din luna septembrie, de la Buenos Aires, din septembrie, însă operaţiunea este o simplă formalitate.

România a avut trei reprezentanţi în CIO: prinţul Bibescu (în perioada 1899-1901), George A. Plagino (1909-1947) şi Alexandru Şiperco (1955-1998).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata