Breaking news

Novak Djokovic: Primul meci din carieră l-am câștigat în România

loading...

Novak Djokovic a câștigat primul său meci la profesioniști, la turneul de tenis de la București. Sârbul își amintește cu bucurie de acest lucru și laudă România, despre care spune că e o țară frumoasă.

novak djokovic - romaniaNovak Djokovic a acordat un interviu în exclusivitate pentru Digi Sport, în care a spus că primul lui meci ca profesionist în circuitul ATP, l-a câștigat la turneul de tenis de la București. Sârbul a ajuns la turneul de la București, în 2004, în urma unui wild-card primit de la organizatori. Atunci a reușit prim avictorie, după ce s-a impus în fața lui Arnaud Clement.

“Este unul dintre momentele de care îmi aduc aminte cu multă plăcere. Prima victorie nu o uiți niciodată. Eram tânăr atunci, am fost eliminat de Ferrer, dar meciul cu Clement de la București rămâne unul special. Mi-ar plăcea foarte mult să revin la București când voi putea. Din păcate, agenda mea este acum atât de încărcată încât nu reușesc să ajung nici măcar în țara mea prea des. Acum locuiesc la Monte Carlo, acolo mă antrenez, acolo trăiesc și de acolo călătoresc la diferite turnee. Sunt foarte ocupat, dar când va apărea o ocazie de a veni în România, nu o voi rata”, a declarat Novak Djokovic, pentru Digi Sport.

La începutul carierei, Djokovic a stat în cameră cu Victor Ioniță, fost jucător profesionist , care l-a învățat pe sârb, un cântec: M-a învățat câteva expresii în română, mi-amintesc că asculta în permanență un anumit cântec pe care îl spun fiecărui român pe care îl întâlnesc: “Nu mai ești cum te știu, sufletul tău e prea pustiu” (n.r. trupa Sistem) sau cam așa ceva.  Nu e rău, nu-i așa? E un cântec vechi, dar pe vremea aceea era bun. Am și vreo doi prieteni sârbi care trăiesc și muncesc în România. Este o țară foarte frumoasă, unde din păcate n-am mai mai ajuns de mulți ani, nici la București și nici în altă parte, dar de abia aștept să revin.

În prezent, Novak Djokovic se află pe locul 2 în ierarhia ATP, fiind calificat în sferturile de finală ale Mastersului de la Miami, unde va juca cu Andy Murray.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata