Breaking news

Novak Djokovic, eliminat în sferturi la Australian Open 2014 de Stanislas Wawrinka

loading...

Novak Djokovic, câștigătorul din 2013 al Australian Open și al doilea favorit din acest an, a fost eliminat în mod surprinzător în sferturile de finală de Stanislas Wawrinka.

Novak Djokovic si stanislas wawrinkaContinuă eliminările bombă la Australian Open. După eliminarea Serenei Williams și a Mariei Sharapova din competiția de simplu feminin, a venit rândul lui Djokovic să plece acasă mai devreme decât planificase.

Dacă în 2013, elvețianul a pierdut în fața lui Novak Djokovic, la capătul unui meci dramatic de cinci seturi, cu 10-12 în decisiv, azi, Stanislas Wawrinka și-a luat revanșa și l-a trimis acasă pe sârb, în sferturile de finală.

Elvețianul a pierdut primul set cu 6-2, l-a câștigat pe al doilea cu 6-2, pe al treilea cu 6-2, ca mai apoi să cedeze setul patru cu 3-6. În setul decisiv, elvețianul s-a impus cu 9-7, pe serviciul lui Djokovic după ce sârbul a comis două erori neforțate, trimițând mingea afară.

Înfrângerea de anul trecut nu mi-a picat deloc bine, acum am reușit să-l înving și sunt foarte, foarte, foarte, fericit. Mă gândeam că vă fi greu dar am vrut să bă lupt pentru fiecare minge”, a declarat Stanislas Wawrinka, la finalul partidei.

Este pentru a noua oară consecutiv când Stanislas Wawrinka joacă pe tabloul principal la Australian Open și prima dată când elvețianul se califică în semifinale.

Aflat în prezent pe locul 8 în ierarhia mondială, Stanislas Wawrinka va primi 720 de puncte ATP și 540.000 de dolari australieni pentru accederea în semifinale unde va juca cu cehul Tomas Berdych care l-a eliminat în sferturi pe David Ferrer.

Eliminarea în sferturi de finală la Astralian Open, turneu pe care l-a câștigat de patru ori, îl va costa scump pe Novak Djokovic. Sârbul pierde 1640 de puncte ATP, ceea ce face ca dinstanța dintre el și Rafael Nanal să devină tot mai mare

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata