Breaking news

Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor de la Londra

loading...

Sârbul Novak Djokovic a câștigat luni seară, la Londra, Turneul Campionilor, învingându-l în finală pe ibericul Rafael Nadal, numărul unu mondial.

djokovicNovak Djokovic a câștigat pentru a doua oară consecutiv, Turneul Campionilor. După ce în 2012 l-a învins în finală pe Roger Federer, luni seară l-a răpus pe liderul mondial, Rafael Nadal.

Sârbul și-a adjudecat victoria în două seturi, după o oră și 36 de minute de joc.

Djokovic a condus în primul set cu 3-0, a fost egalat de Nadal la 3-3. După care, sârbul și-a câștigat serviciul cu care a revenit la conducerea setului, iar la scorul de 4-3 a reușit să facă din nou brake cu un punct spectaculos. După 45 de minute de joc, Novak Djokovic și-a adjudecat primul set cu 6-3.

În setul doi, Djokovic a făcut brake la scorul de 1-1. La scorul de 4-2, sârbul a ratat două mingi de un nou brake. La scorul de 5-3, Djokovic a ratat o minge de meci pe serviciul lui Nadal. Sârbul a mai ratat o minge de meci pe propriul serviciu la scorul de 5-4. După care a egalat, a trecut în avantaj și a câștigat meciul.

Este pentru a treia oară când Novak Djokovic câștigă Turneul Campionilor. Prima dată câștigând trofeul în 2008.

Nadal se află la adoua finală pierdută la Turneul Campionilor, după cea din 2010, când a fost învins de Roger Federer.

Este pentru a treia oară în 2013, când 6 Novak Djokovic îl învinge pe Nadal, după finala Masters de la Monte Carlo și finala turneului ATP de la Beijing.

Victoria de azi de la Londra îi conservă lui Djokovic locul 2 în ierarhia ATP, însă nu îi aduce niciun punct în plus. În timp ce Nadal primește 1000 de puncte ATP care-l distanțează și mai mult de sârb.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata