Breaking news

Novak Djokovic, blestemat să nu câștige turneul de la Roland Garros

loading...

Novak Djokovic a pierdut duminică, cea de-a treia finală jucată la turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Sârbul pare să fie blestemat să nu reușească să-și treacă în palmares râvnitul trofeu de pe zgura pariziană.

novak djokovicPrezent pentru al doilea an consecutiv în finala de la Roland Garros, liderul clasamentului mondial, Novak Djokovic a fost învins în mod surprinzător de elvețianul Stanislas Wawrinka.

După un început bun de finală, prin adjudecarea primului set cu 6-4, sârbul s-a prăbușit în joc, și în setul doi și-a pierdut serviciul la scorul de 4-4, suficient pentru ca elvețianul să-și adjudece setul.

După care, în timp ce jocul sârbului devenea tot mai slab, elvețianul juca fantastic, mingile intrau în teren din toate pozițiile, iar Nole greșea pe bandă rulantă și se afunda tot mai tare în meci.

A pierdut în cele din urmă și setul trei cu 3-6, după care, în debutul setului patru, Nole dădea semne că își revine. A condus cu 3-0, dar elvețianul a reușit să egaleze la 3-3, scor la care Wawrinka a ratat o minge de un nou break. Apoi a venit rândul lui Nole să rateze trei mingi de re-break. Lucru care l-a costat enorm, căci imediat și-a pierdut serviciul și Wawrinka a ajuns în postura de a servi pentru meci. La 5-4, Nole a reușit să-i anuleze lui Stan o minge de meci, a făcut apoi rost de o minge de 5-5, însă a ratat-o și elvețianul a închis meciul.

În timp ce Stan bifează primul lui trofeu la Roland Garros, Nole bifează a treia înfrângere în finală, după cele din 2012 și 2014 pierdute în fața lui Nadal.

A fost o înfrângere dureroasă pentru sârb, care nu reușește nici în 2015 să câștige trofeul la prestigiosul turneu de grand slam. Pe semne că sârbul este blestemat să nu câștige acest trofeu.

Sârbul s-a blocat mental în finală, din cauza emoțiilor, ne mai fiind capabil să se concentreze la joc, lucru care s-a întâmplat și în finala din 2014.

Novak Djokovic are în prezent, opt titlul de Grand Slam: cinci la Australian Open:2008, 2011, 2012, 2013 și 2015, două la Wimbledon: 2011 și 2014, și unul la US Open în 2011.

Sârbul are însă și opt finale de Grand Slam jucate și pierdute: patru la US Open: 2007, 2010, 2012 și 2013, trei la Roland Garros: 2012, 2014 și 2015 și una la Wimbledon în 2013.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata