Breaking news

Novak Djokovic a câștigat turneul de la Roma după ce l-a învins pe Rafael Nadal

loading...

Novak Djokovic l-a bătut duminică, pe numărul unu mondial în tenis, în finala turneului Masters de la Roma, Rafael Nadal, sârbul adjudecându-și pentru a treia oară în carieră, titlul la Foro Italico.

nadal si djokovic - roma 2014Novak Djokovic l-a bătut zdravăn, duminică, pe zgura de la Roma, pe ibericul Rafael Nadal. Sârbul a pierdut primul set cu 4-6, dar a revenit fantastic în meci, adjudecându-și setul doi cu 6-3, și pe al treilea cu același scor.

Rafael Nadal a câștigat primul set al finalei de la Roma, disputată cu Novak Djokovic, cu 6-4, după 47 de minute de joc. Ibericul a reușit să făcă brake la scorul de 1-1 și 3-1. La socrul de 4-1, sârbul a reușit să facă re-brake, după care la scorul de 4-3, Djokovic putea să egaleze setul la 4-4, însă a ratat trei mingi de re-brake. Iar Nadal a reușit să își câștige serviciul după ce a revenit de la scorul de 0-40.

După un joc slab făcut în primul set, Djokovic ș-a ridicat foarte mult nivelul de joc și a dominat clar setul doi.  Pe care l-a și câștigat cu 6-3, după 44 de minute de joc, grație brake-urilor făcute la scorul de 1-0 și 3-2. O sincopă a avut sârbul la scorul de 3-1 când a condus cu 40-0 pe propriul serviciu, dar Nadal a reușit să facă brake.

Novak Djokovic a început setul trei cu un brake, iar la scorul de 2-0 a ratat două mingi de al doilea brake. Sârbul și-a pierdut serviciul la scorul de 3-2, iar Nadal a reușit egalarea scorului la 3-3. Însă, sârbul a făcut rapid re-brake și a preluat din nou conducerea cu 4-3. După care și-a câștigat serviciul, a făcut 5-3 și a încheiat finala pe serviciul lui Nadal, după două ore și 20 de minute de joc.

Este cea de-a patra finală jucată la Roma de Nadal și Djokivoc, iar scorul victoriilor fiind egal, 2-2. Nadal are 7 titlul la Roma, în timp ce Djokovic doar trei.

Rafael Nadal va primi 600 de puncte ATP și un cec în valoare de 269,150 euro. În timp ce Novak Djokovic va încasa 549,000 de euro și 1000 de puncte ATP. Victoria de azi a lui Djokovic îl apropie tot mai mult de Nadal, iar rezultatele celor doi de la Roland Garros, vor decide ierarhia primelor două locuri în clasamentul de simplu masculin.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata