Breaking news

Novak Djokovic a câștigat pentru a șasea oară Australian Open

loading...

Novak Djokovic a câștigat duminică, turneul de tenis de la Melbourne. Sârbul, numărul unu mondial, și-a trecut în palmares cel de-al șaselea trofeu la Australian Open.

nole - australian open 2016Novak Djokovic l-a spulberat duminică, în finala de la Melborune, pe britanicul Andy Murray. Sârbul s-a impus în trei seturi, scor 6-1, 7-5, 7-6 (3), după o finală care a durat două ore și 52 de minute de joc.

A fost cea de-a patra finală pierdută de Andy Murray la Australian Open în fața lui Novak Djokovic.

Sârbul a câștigat astfel pentru a șasea oară trofeul la Antipozi, după cele cucerite în 2008, 2011, 2012, 2013 și 2015.

Australian Open 2016 este al 11-lea titlu de Mare Șlem cucerit de Novak Djokovic, egalându-i pe Rod Laver și Bjorn Borg.

“Îl respect pe Andy Murray, este o persoană deosebită şi cred că va mai avea multe posibilităţi să câştige acest trofeu. Oricum, se va simţi uimitor ca tată, în curând. Îi spun din experienţă. Australian Open este cel mai bun turneu de Grand Slam. Sunt onorat să mă aflu lângă legendele tenisului”, a spus Novak Djokovic.

Nole câştigă potul cel mare la Melbourne, în valoare de 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte ATP. Andy Murray va primi un cec de 1,1 milioane de euro şi 1.200 de puncte ATP.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata