Breaking news

Novak Djokovic a câștigat pentru a patra oară consecutiv Turneul Campionilor de la Londra

loading...

Novak Djokovic a câștigat pentru a patra oară consecutiv Turneul Campionilor de la Londra, după ce l-a învins în finală pe elvețianul Roger Federer.

novak djokovicNovak Djokovic l-a învins în finală pe Roger Federer în două seturi, scor 6-3, 6-4, bifând astfel al patrulea trofeu consecutiv la Londra și cel de-al 11-lea cucerit în 2015.

“A fost un an cu multe momente puternice. Rețin în special victoriile mele de Mare Șlem, mai ales la Wimbledon și US Open. Acum Turneul Campionilor. Să mă aflu aici, cu trofeul în brațe, nici nu-mi imaginam că se poate încheia mai frumos. Am jucat, probabil, cel mai bun tenis al meu în China, după US Open. Trebuie să mulțumesc echipei mele că a permis să-mi păstrez prospețimea. Turneele de Mare Șlem și-au spus cuvântul, dar am continuat să joc fiecare meci pe fond. Per ansamblu, este un sezon apropiat de perfecțiune, care îmi dă multă încredere pe mai departe”, a declarat Djokovic la finalul partidei.

Singurul trofeu care-i lipsește din palmares și după care încă suspină este cel de la Roland Garros.

“În ceea ce privește anul 2016, desigur principala provocare va fi să câștig Roland Garros-ul pentru prima oară. Dar nu este singurul meu obiectiv. Sunt și Jocurile Olimpice, care nu se organizează decât la o dată la patru ani, iar în plus calendarul este foarte dens cu multe turnee în decurs de câteva luni. Dar turneele de Mare Șlem și Jocurile Olimpice sunt prioritare. Voi încerca să dau tot ce am mai bun, la fel ca în ultimii doi ani, să-mi ating vârful de formă la cel mai bun moment. Dar acum vreau să mă odihnesc, pentru că am nevoie de timp să-mi încarc bateriile”, a mai declarat Djokovic.

Sârbul a câștigat în 2015 nu mai puțin de 11 titluri, dintre care trei de mare Șlem, Australian Open (finală cu Andy Murray), Wimbledon (cu Federer) și US Open (cu Federer), și șase turnee din Masters Series, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Roma, Shanghai, Paris.

A înregistrat 82 de victorii și 6 înfrângeri, fiind primul tenisman care a câștigat peste 80 de meciuri într-un sezon de la Rafael Nadal (82-11) în 2008.

În acest an Novak Djokovic a adunat în circuitul ATP suma de 18,767 milioane dolari.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata