Breaking news

Novak Djokovic a câștigat pentru a doua oară în carieră turneul de la Wimbledon

loading...

Novak Djokovic l-a învins duminică în cinci seturi pe elvețianul Roger Federer și a câștigat pentru a doua oară în carieră turneul de la Wimbledon. Astfel că de luni, sârbul revine pe primul loc în ierarhia mondială de tenis masculin.

noleNovak Djokovic a reușit să-l învingă duminică, pe Roger Federer în finala de simplu masculin de la Wimbledon, la capătul a cinci setul extrem de disputate.

Sârbul a pierdut primul set în tie break cu scorul de 6-7(7-9), dar și-a adjudecat setul doi cu 6-4, și setul trei în tie-break cu 7-6(7-4).

În setul patru Nole a condus cu 3-1, 4-2, 5-3, iar la scorul de 5-4 a ratat o minge de meci, după care a pierdut setul cu 5-7.

Novak Djokovic, accidentat la piciorul drept, ca urmare a unei căzători, a avut puterea să revină în setul cinci și să se impună cu 6-4, pe serviciul lui Federer.

Sârbul și-a adjudecat trofeul la Wimbledon după un meci maraton care a durat trei ore și 56 de minute.

Aflat pentru a zecea oară pe tabloul principal de simplu masculin de la Wimbledon, Nole a jucat a treia finală din carieră și câștigă a doua oară, trofeul pe iarba londoneză, după cel adjudecat în 2011, în finala cu Nadal.

În schimb, Federer a jucat pentru a 16-a oară la Wimbledon, aceasta fiind cea de-a noua finală jucată de elvețian, iar 7 dintre ele le-a și câștigat.

Cele 2000 de puncte câștigate azi, îl vor propulsa pe Nole, începând de luni, din nou pe primul loc în ierarhia ATP, după o pauză de opt luni, în care Nadal a fost numărul unu mondial.

Este cel de-al șaptelea trofeu obținut la un turneu de Grand Slam: 4 la Australian Open, 2 la Wimbledon și unul la US Open. Sârbul nu a reușit să câștige însă niciodată trofeul la Roland Garros deși a jucat de două ori finala, în 2012 și 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata