Breaking news

Noua Zeelandă, Campioană Mondială la Rugby, pentru a treia oară în istorie

loading...

Noua Zeelandă a învins sâmbătă Australia în finala Cupei Mondiale la rugby, și astfel și-a trecut în palmares cel de-al treilea trofeu suprem.

noua zeelanda - trofeu rugbyNoua Zeelandă a câștigat sâmbătă seară, a treia sa Cupă Mondială la rugby, pe Stadionul Twickenham din Londra.

Neozeelandezii s-au impus în finala mondială în fața australienilor, cu scorul de 34-17 (16-3).

Selecționata All Blacks devine prima echipă care își apără titlul mondial, după ce primele două trofee le-a cucerit pe teren propriu, în 1987 și 2011.

Neozeelandezii au fost cei care au deschis scorul, din lovitură de penalitate, dar Australia a restabilit egalitatea la finalul primului sfert de oră.

All Blacks au mai reușit să puncteze de două din penalități, iar Nehe Milner-Skudder a semnat primul eseu al finalei. La pauză, campionii mondiali conduceau cu 16-3, iar la reluare s-au desprins în urma unei noi încercări, reușite de Ma’a Nonu, după o cursă formidabilă.

Dan Carter a fost desemnat omul meciului, grație celor 19 puncte reușite în finală, o răsplată binemeritată după ce a ratat finala din 2011, din cauza unei accidentări.

Noua Zeelandă a pierdut doar trei meciuri din cele 54 susținute de la precedentul titlu mondial, cucerit în 2011.

Prințul Harry și Bernard Lapasset, președintele World Rugby, au oferit medaliile componenților celor două finaliste, apoi Prințul Harry a înmânat Trofeul Webb-Ellis lui Richie McCaw, căpitanul echipei câștigătoare.

noua zeelanda - rugby

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata