Breaking news

Nicu Vlad, eșec la Bangkok. A pierdut funcția de prim-vicepreședinte al IWF. A fost ales doar vicepreședinte

loading...

Nicu Vlad a fost ales luni, al Federației Internaționale de Haltere, la Congresul Electoral IWF de la Bangkok, unde românul candidase și pentru funcția de Președinte al Federației Internaționale, însă cu câteva ore înainte de începerea votului, și-a anunțat retragerea candidaturii.

nicu vladNicu Vlad, care a deținut funcția de prim-vicepreședinte al IWF, a candidat la Congresul de la Bangkok pentru funcțiile de președinte, secretar general, prim-vicepreședinte și vicepreședinte al federației internaționale.

Cu doar câteva ore înainte de vot, Nicu Vlad și-a retras candidatura pentru funcția de președinte al Federației Internaționale de Haltere în favoarea lui Tamas Ajan, care a obținut ieri cel de-al 5-lea mandat la șefia federației.

Tentativa actualului președinte al Federației Române de Haltere de înnoire a conducerii la vârful FIH a eșuat. Românul a pierdut totodată și funcția de prim-vicepreședinte, în locul său fiind preferat de electorat reprezentantul Irakului, Yodbangtoey Intarat.

Campionul olimpic de la Los Angeles 1984 a pierdut și alegerile pentru funcția de secretar general, dar a devenit unul din cei 5 vicepreședinți, primind cele mai multe voturi, respectiv 104.

Fostul halterofil Nicolae ”Nicu” Vlad, triplu medaliat olimpic și triplu campion mondial, s-a născut la 1 noiembrie 1963, în comuna Piscu, județul Galați.

A activat la cluburi precum CS Galați, CS Rapid, CS Steaua și CS Astra.

Supranumit ”Hercule din Carpați”, Nicu Vlad a cucerit medalia de aur la haltere în cadrul Jocurilor Olimpice de vară din Los Angeles, 1984, la categoria 90 kg. La Olimpiada din 1988, de la Seul, a obținut argintul la categoria 100 kg, iar în 1996, la Jocurile Olimpice de vară de la Atlanta, a câștigat bronzul la categoria 108 kg.

A fost campion mondial la haltere în 1984, la Los Angeles, categoria 90 kg, la Sofia, în 1986 la categoria 100 kg și la Budapesta, în anul 1990, tot la categoria 100 kg. Vicecampion mondial în anii 1987, Ostrava și 1989, Atena, la categoria 100 kg. La aceeași categorie, a câștigat bronzul la Campionatul Mondial din 1985, din orașul suedez Sodertlje.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata