Breaking news

Nicoleta Grasu s-a retras din activitatea competițională

loading...

Nicoleta Grasu și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă, miercuri seară, în cadrul Galei atletismului românesc 2013.

nicoleta grasu balcaniadaNicoleta Grasu a primit miercuri, Trofeul omagial la retragerea din activitatea sportivă, la 42 de ani și la 30 de ani de la prima legitimare (1984, la Clubul Sportiv Școlar Roman), o viață dedicată unei singure probe, aruncarea discului.

Mă simt onorată pentru retragerea pe care mi-a făcut-o federația. Deși știam despre acest trofeu, sunt surprinsă de amploarea festivității și de căldura pe care mi-au arătat-o cei apropiați mie, adică toți oamenii atletismului românesc. Sunt mândră că mă aflu în această minunată familie a atletismului”, a spus Nicoleta Grasu la Gala Atletismului Românesc.

Nicoleta Grasu a cucerit două medalii de argint și trei de bronz mondiale și europene, stabilind, totodată, nu mai puțin de 33 de titluri naționale, performanță, probabil, fără egal în atletismul mondial.

Atleta a spus că este momentul să-și alăture numele de cel al unui sportiv de performanță, în calitate de antrenoare: De acum totul este mai greu pentru mine. În acest moment mă numesc antrenor doar 80 la sută. Mai am mult de lucru pentru a atinge performanța pe care am avut-o ca sportiv. Vreau să gust în continuare din frumusețea atletismului. Vine anul 2014, când sper ca rezultatele atletismului românesc să fie mai bune. Mi-e greu acum, când nu o să mi se audă numele la start, dar sper ca numele meu să figureze în curând în dreptul unui sportiv de performanță.

Nicoleta Grasu s-a născut pe 11 septembrie 1971, satul Secuieni, județul Neamț și este căsătoria cu actualul său antrenor Costel Grasu. Recordul personal al său este de 68.80 metri și datează din 1999 stabilit în Poiana Brașov.

Palmares:

Campionate Europene

  • 1994 Finlanda Finlanda , Helsinki Locul 4
  • 1998 Ungaria Ungaria , Budapesta Locul 3
  • 2006 Suedia Suedia , Göteborg Locul 3
  • 2010 Spania Spania , Barcelona Locul 2

Campionate Mondiale

  • 1993 Germania Germania, Stuttgart Locul 7
  • 1997 Grecia Grecia , Atena Locul 10
  • 1999 Spania Spania , Sevillia Locul 3
  • 2001 Canada Canada , Edmonton Locul 2
  • 2005 Finlanda Finlanda , Helsinki Locul 5
  • 2007 Japonia Japonia , Osaka Locul 3
  • 2009 Germania Germania, Berlin Locul 3

Jocurile Olimpice

  • 2004 Grecia Grecia , Atena Locul 6
  • 2008 uChina China , Beijing Locul 12
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata