Breaking news

Nicolae Soare, e out de la Olimpiadă. A fost prins dopat cu meldonium

loading...

Nicolae Soare, calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în proba de maraton, a fost depistat pozitiv cu meldonium.

nicolae soareNicolae Soare, component al clubului Știința Bacău, a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton în cadrul cursei desfășurate la Hamburg la 17 aprilie, pe care a terminat-o în 2 ore 18 minute și 52 de secunde. Baremul pentru a prinde un loc în competiția de la Rio este de 2:19:00.

“Am primit acum de la ANAD (Agenția Naționala Anti-Doping) o adresă în care suntem informați că Nicolae Soare a fost depistat pozitiv cu meldonium. Nu am reținut exact la ce concurs, dar aproape că nici nu e important. Din păcate, iată că poziția COSR, toleranță zero față de sportivii dopați, este corectă. Dacă nici în al doisprezecelea ceas nu înțelegem și nu ne ținem de această decizie, atunci fenomenul meldonium riscă să o ia la vale așa cum se întâmplă în Rusia. Sportivii români depistați pozitiv nu pot participa la Jocurile Olimpice de la Rio“, a spus Dobrescu pentru AGERPRES.

Oficialul a adăugat că COSR trebuie să mențină decizia ca sportivii depistați pozitiv să nu reprezinte România la JO de la Rio.

În ultimele luni mai mulți sportivi români de la atletism și kaiac-canoe au fost depistați pozitiv cu meldonium și hormoni de creștere.

Leonid Carp (canoe simplu și canoe dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) și echipajul de kaiac 4, format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă, sunt sportivii care au fost depistați pozitiv în aprilie la meldonium, în timp ce Liviu Dumitrescu (canoe dublu) a fost pozitiv la hormoni de creștere.

La atletism, Mihai Donisan, Claudia Ștef și Mirela Lavric sunt cazurile depistate pozitiv cu meldonium.

Lor li se adaugă și Lucian Bute, prins că s-a dopat cu ostarină,  (enobosarm), care produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanți.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata