Breaking news

Nicolae Bănicioiu reacționează dur după cazul copilului bătut la CSM Suceava

loading...

Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu reacționează după cazul copilului de 9 ani de la Suceava care a fost bătut de colegii săi de față cu antrenorul, pentru a-l iniția în primul cantonament.

hocheiNicolae Bănicioiu a luat foc când a aflat ce a pățit un sportiv de 9 ani, la sosirea în cantonamentul echipei CSM Suceava.

Am luat la cunoștință cu indignare de evenimentele care s-au petrecut săptămâna trecută într-un cantonament al echipei de hochei CSM Suceava. Valerian, un copil de 9 ani, a trebuit să suporte, din partea colegilor săi și sub ochii nepăsători ai antrenorului, violențe fizice echivalente cu un “botez” care, înțeleg, are loc cu regularitate la un prim cantonament. Mai important decât orice, vreau să îmi exprim susținerea față de Valerian și față de familia sa. Resping cu fermitate astfel de acte de violență și, indiferent de motive și de context, consider că ele nu trebuie să caracterizeze în niciun fel societatea noastră, cu atât mai mult sportul românesc. Valorile sportive nu sunt în niciun fel compatibile cu violența, iar acest lucru trebui promovat atât în rândul antrenorilor, cât și al tinerilor sportivi”, a declarat Nicolae Bănicioiu pentru exclusivNEWS.ro.

 

Drept urmare, ministrul a solicitat declanșarea unei anchete la clubul sportiv pentru a se stabili vinovații.

Cum clubul CSM Suceava este în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, voi cere declanșarea unei anchete care să arate ce s-a întâmplat și care ar trebui să fie măsurile pentru a nu mai avea parte de situații similare. Iau în considerare analiza în profunzime a subiectului violenței în lumea sportului, cu precădere a celui juvenil, și vreau ca tineri ca Valerian să-și urmeze pasiunea fără a fi supuși unor presiuni fizice și psihice absolut inacceptabile și de netolerat”, a mai precizat Nicolae Bănicioiu.

Sportivul în vîrstă de 9 an a fost bătut cu pumnii și picioarele de către colegii săi, sub pretextul ”botezului” în echipa de hochei. Întreaga scenă s-a petrecut sub ochii antrenorului care a girat acest lucru.

CSM Suceava a aplicat până acum doar o banală sancțiune de 5% din salariu timp de două luni.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata