Breaking news

România, în sferturile de finală la Euro 2013

loading...

Echipa națională de minifotbal a României s-a calificat sâmbătă, în sferturile de finală ale Campionatului European de minifotbal din Creta, Grecia.

minifotbal euro 2013Dacă naționala de fotbal nu mai prinde un turneu de ani buni, echipa de minifotbal a României este pe cale să devină pentru a patra oară consecutiv, campioană europeană.

România s-a calificat în sferturile de finală după ce a învins în optimi, Slovacia cu scorul de 1-0.

Echipa României a fost cap de serie în grupa F unde a jucat cu Slovenia, Polonia și Croația. Tricolorii au reușit să câștige în grupa F partida cu Slovenia și Polonia, scor 1-0, și au pierdut partida cu Croația cu 0-1.

Din lotul României fac parte: Cristian Popa, Gabriel Coșa, Mircea Popa, Călin Trohin, Nicolae Constândana, Ionel Apostu, Sorin Ghiuș, Răzvan Radu, Adrian Călugăreanu, Ovidiu Vâlceanu, Ioan Știrbeț, Nicolin Miroslav, Radu Burciu, Giorgian Ionescu și Sergiu Corban.

Antrenorul echipei naționale este fostul arbitru internațional, Tiberiu Lajos, cel care a și condus selecționata noastră la cele trei campionate europene de până acum.

România a câștigat titlul continental la toate cele trei ediții de până acum ale Campionatului European de Minifotbal.

La ediția de anul acesta participă cele mai bune 24 de echipe naționale din întreaga Europă, printre care și țări cu o bogată tradiție în plan fotbalistic: Germania, Anglia, Italia sau Spania.

Echipele participante au fost repartizate în 6 grupe în urma cărora se vor califica în fazele eliminatorii ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă și cele mai bune patru echipe clasate pe locul al treilea.

Ediția precedentă de miniEURO terenul pe care s-a disputat competiția a fost instalat în orașul Chișinău în fața Teatrului de Operă și Balet. Anul acesta arena de minifotbal special construită de unul dintre sponsorii European Minifootball Federation este amplasată chiar pe plaja din Rethymnon ceea ce va reprezenta un element inedit pentru minifotbalul european, dar și pentru dezvoltarea turismului din Creta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata