Breaking news

Nadia și Hagi, sportivii favoriți ai românilor

loading...

Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi sunt cei mai iubiţi sportivi de către români, din toate timpurile, potrivit unui sondaj dat publicităţii vineri de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie.

nadiaGică Hagi, fostul căpitan al reprezentativei de fotbal a României este preferat de 24 la sută dintre români, în timp ce “Zeiţa de la Montreal” a adunat 11 la sută dintre sufragii, fiind urmată de Nicolae Dobrin – 6 la sută, Adrian Mutu şi Ilie Năstase – cu câte 4 la sută.

Rezultatul poate fi explicat şi prin faptul că fotbalul este sportul preferat de 45 la sută dintre români, în timp ce gimnastica şi tenisul se află pe locurile 3 şi 4, cu 7 şi, respectiv, 6 la sută, fiind devansate de handbal, cu 13 la sută.

Preferat nu înseamnă şi practicat, 82 la sută dintre compatrioţii noştri confirmând că nu practică niciun sport, motivele invocate fiind sănătatea (51 la sută) şi timpul liber limitat (36 la sută).

Sondajul a fost realizat telefonic în zilele de 15 şi 16 iunie, pe un eșantion de  1.517 persoane cu vârsta de peste 18 ani, marja de eroare fiind de 2,7 la sută.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata