Breaking news

Mutu ”dopat” cu ”ajutorul” mamei!

loading...

mutu-ro1Ca orice mamă care vrea să își apere copilul, Rodica Mutu, mama atacantului Fiorentinei, Adrian Mutu,  sare în ajutorul acestuia încercând să ia asupra ei vian fiului să. Ea a declarat că Adi Mutu a luat din greșeală pastilele ei de slăbit, pe care ea le uitase când l-a vizitat în Italia şi a precizat că pe prospectul acestora nu scria nimic despre substanţa interzisă sibutramină.

Sibutramina este un inhibitor neurotransmiţător care reduce asimilarea de serotonină (cu 53%), norepinefrină (cu 54%) şi dopamină (cu 16%), crescând nivelul acestor substanţe în sinapsele neurale şi inducând senzaţia de saţietate, influenţând apetitul.

Sibutramina, derivat de amfetamină care, într-o cantitate necontrolată, poate provoca persoanelor ce iau acel supliment alimentar tot felul de efecte secundare, precum nervi, irascibilitate, probleme de ritm cardiac şi lipsa poftei de mâncare. Zelium, Reductil și Reduxade sunt medicamente careau în componență ca și substanță activă sibutramina. Aceste emdicamente sunt folosite pentru reducerea greutății corporale, prin dispariția senzației de foame, dar și pentru tratarea dislipidemiei și a diabetului de tip 2. Amfetamina este o amină, sub forma de  lichid incolor, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central şi a celui periferic, ameliorând starea de oboseală şi producând o stare de bine. Abuzul de amfetamine este însoţit de reacţii emoţionale (subiectul devine energic, vesel, vorbăreţ, poate deveni agresiv) şi somatice (hipertensiune arterială, frisoane, greaţă şi vomă). Manifestările supradozării acute constau în agitaţie, confuzie, halucinaţii, stare de panică, tulburări cardiovasculare (aritmii, hipertensiune) şi tulburări digestive (greaţă, vărsături, diaree, crampe abdominale). Un studiu realizat de EMEA privind efectele medicamentelor ce conţin sibutramină a arătat că riscurile tratamentului cu aceste pastile sunt mult mai  mari decât beneficiile pe care ar putea să le aducă. Reprezentanţii EMEA au mai arătat că, din moment ce persoanele obeze sau supraponderale sunt în mod clar predispuse la probleme cardio-vasculare, medicamentele de slăbit ce conţin sibutramină ar trebui retrase de pe piaţă. Rezultatele cercetării au mai arătat că eficienţa medicamentelor în materie de slăbit nu este atât de mare, iar pacienţii se pot îngrăşa foarte rapid după stoparea tratamentului. Printre reacţiile adverse frecvent intalnite ale acestui medicament se numara: în mod paradoxal creşterea apetitului alimentar, greaţă, gust ciudat in gura, constipaţie, tulburări ale somnului, ameţeli, somnolenţă, dureri de cap, înroşirea feţei, dureri musculare. Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata