Breaking news

Monica Niculescu, victorie la dublu în finala de la Shenzhen

loading...

Monica Niculescu a cucerit sâmbătă primul său titlu în 2016, la dublu la Shenzhen, alături de americanca Vania King. Este primul titlu pentru tenisul românesc în 2016.

monica niculescuMonica Niculescu începe exelent anul 2016, cu un titlu cucerit la dublu alături de Vania King. Perechea româno-americană s-a impus sâmbătă, în finala de dublu a turneului WTA de la Shenzhen, în fața perechii formate din Yi-Fan Xu și Saisai Zheng.

Monica Niculescu și Vania King s-au impus în fața principalelor favorite, după o oră și 10 minute de joc, cu scorul de 6-1, 6-4.

Pentru victoria finală în acest turneu, Niculescu și King vor primi un cec de 17.724 dolari, dar și cu câte 280 puncte WTA.

În urmă cu doi ani, Monica Niculescu a mai cucerit titlul în proba de dublu la Shenzhen, alături de Klara Koukalova.

Este cel de-al cincilea trofeu cucerit de Monica Niculescu la dublu, după cel din 2009 la Budapesta (alături de rusoaica Alisa Kleibanova), unul cucerit în 2012 la Hobart (alături de Irina Begu) și două câștigate în 2014, la Shenzhen și Hobart, ambele alături de Koukalova.

Monica Niculescu a mai jucat alte 12 finale WTA de dublu în carieră însă le-a pierdut.

Vania King și-a trecut în palmares al 15-lea titlu de dublu din carieră.

Niculescu nu are timp să se bucure prea mult de acest trofeu întrucât de luni joacă la turneul de la Hobart unde este cap de serie numărul patru în proba de simplu.

În primul tur, Monica Niculescu, locul 39 mondial, o va întâlni pe Christina McHale, numărul 63 WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata