Breaking news

Monica Niculescu, calificată în premieră în carieră în optimi la simplu la Wimledon

loading...

Monica Niculescu a reușit sâmbătă, o victorie fantastică în turul trei la Wimbledon, și s-a calificat pentru prima dată în carieră în optimi de finală la simplu feminin la turneul de tenis pe iarbă de la Londra.

monica niculescuMonica Niculescu, locul 48 mondial, singura româncă rămasă în competiția de simplu feminin de la Wimbledon, a învins-o sâmbătă, în turul trei pe Kristyna Pliskova, locul 134 mondial.

Monica Niculescu a câștigat primul set cu 6-3, după 36 de minute de joc. După care, a debutat cu break în setul doi, a condus cu 2-0, iar la 2-1 și-a pierdut serviciul.

A reușit apoi re-break la 3-3, și din nou și-a pierdut serviciul și adversara a egalat la 4-4. La 5-4, Monica Niculescu i-a anulat adversarei cinci mingi de set. Românca a reușit să își facă în cele din urmă serviciul, a reușit să facă re-break și a închis mai apoi meciul pe propriul serviciu cu 7-5.

În optimi de finală, Monica Niculescu va învingătoarea partidei disputate de Timea Bacsinszky și Sabine Lisicki.

Calificarea în optimi de finală la Wimbledon îi asigură româncei un cec în valoare de 127,000 de lire sterline și 240 de puncte WTA.

Azi, Monica Niculescu va juca în turul doi și la dublu feminin, unde face pereche cu Olga Savchuk.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata