Breaking news

Monica Niculescu, calificare fabuloasă în finala de la Nottingham

loading...

Monica Niculescu s-a calificat duminică, în premieră în finala probei de simplu feminin de la Nottingham, după ce a eliminat-o în semifinale pe poloneza Agnieszka Radwanska, principala favorită a competiției.

monica niculescuMonica Niculescu a reușit duminică, o victorie uriașă, cea mai importantă din 2015. A eliminat-o în trei seturi pe Agnieszka Radwanska, locul 13 mondial.

Monica Niculescu nu a început strălucit semifinala, întrucât și-a pierdut serviciul la scorul de 1-0, a fost condusă cu 3-0, apoi la 3-1 a făcut re-break, și din nou a cedat serviciul.

Românca nu s-a pierdut cu firea și la 5-3 a reușit din nou re-break ca apoi să egaleze scorul la 5-5. Din păcate, românca s-a relaxat prea mult la 6-5 și poloneza a închis setul cu 7-5 pe serviciul lui Niculescu.

Pierderea la limită a primului set a ambiționat-o pe Niculescu, care a ținut cont de sfaturile antrenorului care i-a spus că joacă foarte bine și că poate să câștige.

În setul doi, Monica Niculescu a reușit să facă break la scorul de 1-1. Iar la 3-1, românca a ratat două mingi de al doilea break, care o ajuta să se distanțeze clar în setul doi. ca mai apoi, la 4-3 să-și piardă serviciul și poloneza să egaleze. Dar românca a reușit să facă re break, după care a servit pentru câștigarea setului doi. Și din fericire, românca a câștigat setul doi cu 6-4 și a împins partida în setul decisiv.

Câștigarea setului doi i-a dat aripi româncei și a prăbușit-o pe poloneză.

Monica Niculescu a reușit să câștige setul trei cu un sec 6-0 și să se califice pentru prima dată în carieră, în finala de la Nottingham unde va juca fie cu Alison Riske fie cu Ana Konjuh.

Accederea în finala de la Nottingham îi asigură Monicăi Niculescu un cec în valoare de 21,400 de dolari și 180 puncte WTA. Iar dacă va cuceri turneul, primește 43,000 de dolari și 280 puncte WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata