Breaking news

Monica Niculescu a ratat calificarea în semifinale la Shenzhen

loading...

Monica Niculescu a fost eliminată, joi, de Na Li, în sferturile de finală ale turneului WTA de tenis de la Shenzhen, China, dotat cu premii totale în valoare de 500.000 de dolari.

monica niculescuMonica Niculescu a ratat calificarea în semifinale la turneul de tenis de la Schenzhen, fiind eliminată în trei seturi de chinezoaica Na Li, principala favorită a competiției.

Monica Niculescu a pierdut primul set cu 5-7, după 44 de minute de joc cu chinezoaica Nal Li, principala favorită a turneului de tenis de la Chenzhen.

Românca nu a jucat prea strălucit în primul set, oferindu-i chinezoaicei prima minge de brake la scorul de 1-2. Niculescu a reușit să gâștige game-ul, egalând scorul la 2-2. Însă, chinezoaica a reușit să facă brake la scorul de 4-3, dar românca a făcut rapid re-brake, a urmat la serviciu și a egalat scorul la 5-5. Din păcate și-a pierdut a doua oară serviciul la scorul de 6-5 și Na Li și-a adjudecat primul set.

În setul al doilea, Monica Niculescu a reușit să facă brake, la scorul de 4-4, preluând astfel conducerea cu 5-4. A urmat la serviciu și a reușit să câștige setul doi cu 6-4, împingând meciul în setul decisiv.

Monica Niculescu a jucat extrem de nesigur în setul trei, având mari probleme cu propriul serviciu. Și-a pierdut primul serviciu și s-a văzut condusă cu 2-0. Apoi a reușit să facă re-brake dar din nou și-a pierdut serviciul. Na Li s-a distanțat treptat la 3-1 și mai apoi la 4-1.

La scorul de 5-3, românca a reușit să facă din nou re-brake, a urmat la serviciu și în loc să egaleze scorul la 5-5, a pierdut setul și meciul.

După două ore și 20 de minute de joc, Monica Niculescu a pierdut partida cu chinezoaica.

Accederea în sferturile de finală la Schenzhen, îi asigură româncei 60 de puncte WTA și un cec în valoare de $8,934 dolari. Numai că Niculescu pierde 50 de puncte WTA întrucât în 2013 a acces până în semifinale la Schenzhen.

Monica Niculescu are de apărat la Schenzen 110 de puncte WTA, întrucât la ediția din 2013, a ajuns până în semifinale.

Monica Niculescu a mai jucat o singură dată cu Na Li, la Beijing Open în 2011, când a învins-o în două seturi scor 6-4, 6-0.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata