Breaking news

Monica Niculescu a câștigat primul său turneu WTA din carieră

loading...

Monica Niculescu a câștigat sâmbătă noapte turneul WTA de la Florianopolis  din Brazilia, dotat cu premii totale de 235.000 de dolari.

monica niculescu invingatoare la FlorianopolisPerformanță fantastică pentru românca Monica Niculescu la turneul de tenis din Brazilia. Pentru prima dată în carieră, Niculescu reușește să câștige un turneu WTA.

Monica Niculescu a învins-o în finala de simplu pe rusoaica Olga Pucikova, locul 109 WTA, care în semifinală a eliminat-o pe americanca Venus Williams, principala favorită a turneului.

Niculescu s-a impus lejer în primul set pe care l-a câștigat cu 6-2, însă l-a cedat destul de lejer pe cel de-al doilea cu 4-6. A revenit însă în setul trei, cel decisiv unde s-a impus cu 4-6, câștigând astfel în fața revelației turneului de la Florianopolis.

Este cea de-a treia finală WTA disputată în carieră, de Monica Niculescu, și prima câștigată, după ce a pierdut doi ani la rând în ultimul act la Luxemburg (2011, 2012).

Pentru câștigarea turneului de tenis de la Florianopolis, Monica Niculescu va primi 40.000 de dolari și 280 puncte WTA. Grație acestor puncte, Monica Niculescu va ajunge în top 50 jucătoare la nivel mondial.

Învinsa, rusoaica Olga Pucikova va primi un cec de 20.000 de dolari şi 200 de puncte WTA. Cu ajutorul acesto puncte va pătrunde în top 100 WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata