Breaking news

Monica Niculescu a bifat prima victorie din istorie a tenisului feminin românesc la Olimpiadă

loading...

Monica Niculescu a reușit prima victorie la Jocurile Olimpice din întreaga istorie a tenisului feminin românesc. Niculescu a învins-o clar în primul tur pe Veronica Cepede din Paraguay. Florin Mergea și Horia Tecău au debutat cu victorie la Rio.

monica niculescu - GuangzhouMonica Niculescu, locul 56 mondial, a debutat cu dreptul la Olimpiada de la Rio de Janeiro. A reușit prima victorie olimpică pentru tenisul feminin românesc.

Niculescu a spulberat-o în primul tur pe Veronica Cepede, locul 142 mondial, scor 6-2, 6-3 după o oră și 28 de minute de joc.

Astfel că Monica Niculescu a intrat în istorie, devenind prima tenismenă din România care câştigă un meci de simplu la Jocurile Olimpice!

În meciul următor, Niculescu va juca împotriva învingătoarei din meciul dintre rusoaica Svetlana Kuznețova (locu 10 WTA) și chinezoaica Qiang Wang (locul 66 WTA).

La precedentele ediţii ale JO au luat parte Simona Halep, Irina Begu, Ruxandra Dragomir, Sorana Cîrstea, Cătălina Cristea sau Irina Spîrlea, dar toate au fost învinse încă din turul I.

Monica Niculescu va intra duminică şi la dublu în tandem cu Irina Begu, contra surorilor Hao-Ching Chan și Yung-Jan Chan (Taiwan).

Victoria sa este cu atât mai lăudabilă cu cât Monica a ajuns în Brazilia în jurul orei 05:00, ora Braziliei, cu doar 11 ore înainte de startul meciului, cu un zbor care a durat 14 ore.

Monica Niculescu va evolua și în proba de dublu, alături de Irina Begu, unde cele două vor juca împotriva favoritelor numărul trei, Hao-Ching Chan și Yung-Jan Chan (Taiwan).

Cel mai probabil, România va avea și două perechi la mixt, Begu-Tecău și Niculescu-Mergea.

Florin Mergea și Horia Tecău au început fantastic turneul olimpic de dublu, cu 6-3, 6-2 contra argentinienilor Delbonis și Duran.

 

Următorii adversari ai lui Florin și Horia, pentru un loc în sferturile de finală, sunt mexicanii Santiago Gonzalez și Miguel-Angel Reyes-Varela, care i-au eliminat cu 6-3, 6-0 pe britanicii Fleming și Inglot.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata