Breaking news

Mirel Rădoi, interzis de UEFA. Nu mai are voie să stea pe banca tehnică a Stelei

loading...

Vești proaste pentru steliști. Mirel Rădoi a fost interzis de UEFA, pe banca tehnică a FC Steaua București, în meciurile din cupele europene, întrucât nu are licenţă de antrenor.

mirel radoiComisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a anunțat luni că l-a suspendat pe Mirel Rădoi de pe banca tehnică a Stelei, pentru meciurile disputate în cupele europene. În plus, clubul Steaua Bucureşti a fost amendat cu 50.000 de euro.

“Domnului Mirel Matei Rădoi îi este interzis să deţină orice funcţie de antrenor principal, precum şi orice funcţie de membru al stafului de antrenori, la meciurile din competiţiile UEFA până când nu va îndeplini criteriile prevăzute la articolul 36, coroborat cu articolul 40.1.b) din Regulamentul de Licenţiere şi Fair Play Financiar. În plus, el nu are voie să stea în zona tehnică în timpul meciurilor din competiţiile UEFA până când nu va îndeplini criteriile de mai sus. Clubul român primeşte şi o amendă de 50.000 de euro”, se arartă în comunicatul Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a UEFA.

Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în această vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. El este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa Pro.

La cele patru meciuri disputate de Steaua în ediţia 2015-2016 a Ligii Campionilor, cu Trencin şi Partizan Belgrad, din turul II, respectiv III preliminar, Mirel Rădoi nu a participat la conferinţele de presă, el fiind înlocuit de Massimo Pedrazzini, cel care deţine funcţia de antrenor principal al formaţiei Steaua. În schimb, Mirel Rădoi a stat pe banca de rezervă şi a acordat indicaţii jucătorilor stelişti în timpul partidelor asemenea unui antrenor principal.

În Liga I, Mirel Rădoi participă la conferinţele de presă şi îndeplineşte funcţia de antrenor principal chiar dacă nu are licenţa Pro şi în organigrama clubului este înregistrat ca director sportiv.

“Chiar dacă am găsit această portiţă regulamentară (n.r. – ocuparea funcţiei de director sportiv) cred că a înţeles toată lumea că eu voi fi antrenorul principal. Deci o spun clar că ocup funcţia de antrenor principal. Cred că situaţia mea a fost greşit înţeleasă. Referitor la licenţa Pro, eu nu am spus niciodată că vreau să fiu antrenor fără licenţă. Mi s-a oferit această şansă (n.r. – de a antrena echipa Steaua), pe care majoritatea antrenorilor ar fi acceptat-o indiferent dacă au sau nu licenţă. Poate că nu e moral. Dar eu voi continua studiile, indiferent că vor dura doi-trei-cinci ani, pentru a-mi lua licenţa. Nu am apelat la nimeni să mi se dea această licenţă gratuit. Pentru că ştiu că sunt foarte mulţi colegi de-ai mei care au studiat ani de zile pentru această licenţă. Şi mi se pare normal să urmez şi eu această cale”, afirma Rădoi, într-o conferinţă de presă, la 25 iunie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata