Breaking news

Mihai Nistor, campion mondial AIBA Pro Boxing după ce l-a făcut KO pe Erik Pfeifer

loading...

Mihai Nistor a devenit marți seară, campion mondial AIBA Pro Boxing la categoria supergrea. Românul l-a învins prin KO tehnic pe germanul Erik Pfeifer, deținătorul titlului, într-o gală desfășurată la Hamburg.

mihai nistorVictorie uriașă pentru Mihai Nistor. Românul a câștigat primul său titlu mondial AIBA. Nistor și-a trimis adversarul la podea cu o lovitură de stânga în bărbie, după ce germanul primise din partea arbitrilor cinci din cele opt reprize disputate.

Medaliat cu bronz la Europenele din acest an, românul și-a îndeplinit astfel un nou obiectiv, titlul mondial, după ce își asigurase calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ca și adversarul său.

Mihai Nistor a boxat curajos, cu gândul că oricât de bine ar lupta va fi aproape imposibil să câștige la puncte meciul Pfeifer, pe terenul acestuia. Când campionul german (28 ani), dublu medaliat cu bronz la Mondiale, a început să obosească, pugilistul băcăuan a căutat să dea lovitura decisivă și a profitat de șansa ivită în debutul reprizei a noua (meciul era programat pe durata a 12 runde).

Mihai Nistor a devenit al patrulea campion mondial al României la profesioniști (APB este divizia profesionistă a AIBA — Asociația Internațională a Boxului Amator), după Mihai Leu, Leonard Doroftei și Lucian Bute.

Cei doi boxeri s-au mai întâlnit în APB în decembrie 2014, când victoria i-a revenit lui Pfeifer înainte de limită, din cauza rănirii lui Nistor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata