Breaking news

Michael Schumacher a ieşit din comă

loading...

Michael Schumacher, fost campion de Formula 1, a ieşit din comă, după o perioadă de cinci luni şi jumătate. Michael Schumacher a suferit un accident grav în decembrie 2013, în timp ce schia în staţiunea franceză Meribel. 

Michael SchumacherMichael Schumacher, care a ieşit din comă după accidentul suferit la schi, în 29 decembrie 2013, a fost transportat, luni dimineaţă, din spitalul din Grenoble la un spital din Lausanne, a anunţat unitatea medicală din Elveţia.

Lausanne este la aproximativ 40 de kilometri de locuinţa septuplului campion mondial de Formula 1, aflată la Gland, pe malul Lacului Leman.

Purtătorul de cuvânt al pilotului, Sabine Kehm, a declarat că acesta poate auzi voci şi răspunde la atingeri.

Familia sa doreşte să le mulţumească în mod special medicilor, echipei de îngrijire şi administraţiei spitalului din Grenoble, cât şi primilor salvatori care au intervenit la locul accidentului. Toţi au făcut o treabă extraordinară în timpul acestor prime luni“, se arată în comunicat.

Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat de două ori la cap şi se afla de de la sfârşitul lunii ianuarie în faza de revenire progresivă din comă.

Michael Schumacher s-a născut pe data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen.

El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit. Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.

Schumacher s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010, atras de proiectul Mercedes, care cumpărase echipa Brawn GP.

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 şi au doi copii, Gina Maria (16 ani) şi Mick (14 ani).

Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata