Breaking news

Mega-selecţie naţională la volei. România vrea să revină în elita europeană

loading...

România vrea să revină în elită voleiului european, acolo scria legea în anii 60-70. Puţini mai ştiu azi că Rapid şi Dinamo disputau între ele doi ani la rând finale de Cupa Campionilor în 1966 şi 1967.

volei copiiCu doar 2300 de sportivi legitimaţi, federaţia de volei caută acum soluţii urgenţe pentru creşterea ariei de selecţie. Cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, forul de specialitate a demarat proiectul Pierre de Coubertain la nivel naţional.

Este un proiect foarte bun pentru dezvoltarea sportului de masă. Printr-o selecţie mai bine chibzuită şi o pregătire a copiilor pe centre zonale şi regionale, sperăm să atragem mai mulţi copii către voleiul de performanţă în anii următori”, a declarat Gheorghe Vişan, preşedinte FR Volei.

Aproape 100 de copii din regiunile cu tradiţie în volei au avut astfel şansă în ultimele săptămâni să primească gratis iniţiere în volei de la antrenori români de renume. În plus, cei mici s-au pregătit centralizat în cantonamente, au primit mingi şi echipamente sportive pentru a fi motivaţi să înceapă voleiul în cadrul organizat. La Dej, succesul a fost unul de proporţii şi zeci de copii s-au înscris la volei.

”În această faza, cel mai important pentru copii este să facă mişcare, performanţă vine ulterior. O ţară se poate dezvoltă doar dacă are un popor sănătos, iar sportul este unul din principalele mijloace prin care poate reuşi acest lucru”, a declarat profesorul Armand Dimitriu, LAPI Dej.

La Baia Mare, unul din leagănele voleiului românesc, tehnicianul Mircea Spatacean face deja minuni. Fost selecţioner al naţionalei masculine şi finalist cu Deltacons Tulcea în 2004 în Tops Team Cup (a două competiţie că valoare pe plan continental), acesta s-a implicat cu trup şi suflet în proiectul Pierre de Coubertain.

”Am fost personal în 26 şcoli de comună din judeţul Maramureş. Erau colegi care se minunau că de ani de zile nu s-a mai întâmplat aşa ceva la ţară. Le recomand tuturor părinţilor să îşi dea copiii la volei pentru că este un sport frumos, care le dezvoltă armonios corpul celor mici şi, în plus, viteză cu care trebuie să reacţioneze, îi ajută să îşi antreneze constant şi mintea”, spune Mircea Spatacean, ex selecţioner România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata