Breaking news

Meci de record mondial la Wimbledon

loading...

Cel mai lung meci din istorie se joacă și astăzi pe iarba de la Wimbledon. Duelul dintre Nicolas Mahut (Franţa) şi John Isner (SUA) doboară recorduri după recorduri, indiferent de scorul cu care se va termina.

mecirecordMeciul  dintre cei doi a început marţi, a continuat miercuri, când s-a jucat şapte ore şi va continua joi pentru a se decide câştigătorul.  Dupa 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, meciul dintre Mahut (Franta) și Isner (SUA) va ramane in istorie prin proportiile scorului din setul decisiv.

Recordul de game-uri a fost depasit chiar daca luam in calcul doar setul decisiv. Soft-ul de live-score de pe site-ul oficial al competitiei a rezistat doar pana la 49-49, apoi scorul a ajuns la 0-0.

John Isner are deja 98 de aşi, iar Mihut are 94 de aşi, astfel că amândoi au depăşit recordul lui Ivo Karlovic  care a reuşit 78  într-un meci din Cupa Davis.

Cei doi vor bate şi recordul de game-uri. În 1969, Pancho Gonzales şi Charlie Pasarell au jucat un meci de 112 game-uri.

Două mingi de break a avut Isner în setul decisiv, la scorul de 10-9. În rest, în cele peste 90 de game-uri din setul cinci, niciunul dintre competitori nu mai beneficiat de minge de break.

Meciul dintre cei doi tenismeni s-a întrerupt, miercuri seară, a doua oară, din cauza întunericului, după 9 ore şi 54 de minute, partida fiind întreruptă şi marţi, după patru seturi, tot din cauza întunericului.

La 58-58 arbitrul a cerut o pauză pentru că nu mai putea să stea pe scaun,  iar la  scorul de 59-59  arbitrul a decis sa oprească meciul care se va relua astăzi.

Cea mai lungă partidă din istoria tenisului a fost de şase ore şi treizeci şi trei minute şi i-a avut ca protagonişti pe Fabrice Santoro şi Arnaud Clement, la Roland Garros 2004.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata