Breaking news

Marius Copil s-a calificat în premieră pe tabloul principal de la Australian Open

loading...
0 4

Marius Copil a reușit sâmbătă dimineață, să se califice pentru prima dată în carieră, pe tabloul principal de simplu masculin de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2015.

marius copilPerformanță fantastică reușită de Marius Copil, jucător aflat pe locul 194 mondial. Copil l-a eliminat sâmbătă, în turul trei al calificărilor de la Australian Open, pe australianul Omar Jasika, după fix o oră și 30 de minut de joc.

Marius Copil a câștigat primul set în tiebreak, după ce a condus cu 2-0, grație break-ului reușit la scorul de 1-1. Însă a fost egalat de australianul Omar Jasika la 3-3, după ce românul și-a pierdut la zero serviciul, la scorul de 3-2.

Copil putea încheia mai rapid primul set dacă fructifica mingea de re-break de la scorul de 3-3. A reușit să facă mai apoi re-break la scorul de 5-5, după care a servit pentru încheierea setului, dar emoțiile și miza meciului, l-au făcut pe român să își piardă din nou serviciul. Astfel că s-a ajuns la tiebreak, unde din fericire s-a impus cu 7-4, pe serviciul australianului, după ce la scorul de 6-4 a ratat o minge de set pe propriul serviciu.

De bucurie că a câștigat primul set, Marius Copil a răcnit din toți plămânii.

În setul doi, Copil a făcut break la scorul de 1-0, iar la scorul de 3-0 a ratat două mingi de al doilea break. La scorul de 4-2, tensiunea și-a spus cuvântul și românul a ratat două mingi de 5-2 pe propriul serviciu, a făcut dublă greșeală și -ia oferit australianului o minge d ere-break. însă a servit de două ori impecabil și a făcut 5-2. Ca mai apoi să închidă setul și meciul pe serviciul australianului.

În primul tur al calificărilor, Marius Copil l-a eliminat în două seturi, scor 6-4, 7-5, pe argentinianul Horacio Zeballos locul 142 mondial și al 11-lea favorit al calificărilor.

Iar în turul doi, românul l-a învins pe neamțul Philipp Petzschner, locul 418 ATP, în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 8-6.

Marius Copil este prezent pentru al treilea an consecutiv în turneul de calificare de la Australian Open. În 2013 s-a oprit în primul tur când a fost eliminat de americanul James Blake. În 2014, Copil a fost eliminat în turul doi al calificărilor de către Tsung-Hua Yang.

Este cea mai mare performanță realizată de Marius Copil în cariera sa de până acum, accederea pe tabloul principal de simplu masculin la un turneu de Grand Slam.

Calificarea în primul tur la Melbourne îi asigură lui Marius Copil un cec în valoare de 50.500 dolari și 35 puncte ATP. Marius Copil este singurul român prezent în acest an pe tabloul principal de la Australian Open.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata