Breaking news

Marius Copil, în turul doi al calificărilor la US Open 2015

loading...

Marius Copil, singurul român prezent în turneul de calificare de la US Open, a reușit miercuri noapte, să acceadă în turul doi.

marius copilMarius Copil l-a învins în primul tur al calificărilor pe francezul Edouard Roger-Vasselin, locul 161 ATP.

Românul a început în forță primul set, reușind să facă break la 2-2 și mai apoi la 5-2, adjudecându-și setul cu 6-2 după 33 de minute de joc.

Însă, după un prim set solid, jocul lui Copil s-a scurtcircuitat în setul doi la scorul de 1-1. Unde, după ce a ratat două mingi de game și i-a anulat francezului patru mingi de break, românul și-a pierdut serviciul. A fost de ajuns pentru ca francezul să reușească să își adjudece setul doi cu 6-4.

Pierderea la limită a setului doi nu l-a descurajat pe Marius Copil, care în setul trei a condus mai tot timpul și a reușit să se impună cu 6-4. Românul putea să închidă partida mult mai devreme dacă în setul trei, la scorul de 3-2, nu rata trei mingi de break.

Și după o oră și 52 de minute de joc, Marius Copil a reușit să câștige partida și să acceadă în runda a doua a calificărilor de la US Open, unde va juca cu învingătorul partidei jucate de Marcos Giron cu Alejandro Gonzalez.

Aflat în prezent pe locul 184 în lume, Marius Copil nu a acces niciodată pe tabloul principal de simplu masculin de la US Open. În 2014, românul s-a oprit în primul tur, fiind învins de ucraineanul Denys Molchanov.

Marius Copil și-a asigurat 8 puncte ATP pentru calificarea în turul doi și un cec în valoare de 10.000 de dolari.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata