Breaking news

Marius Copil, eliminat încă din primul tur la BRD Țiriac Năstase Trophy 2015

loading...

Marius Copil a fost învins luni seară, de rusul Mikhail Youzhny, în primul tur la simplu masculin în cadrul turneului de tenis ATP 2015, BRD Țiriac Năstase Trophy 2015.

marius copilMarius Copil, singurul român prezent pe tabloul principal de simplu masculin de la BRD Țiriac Năstase Trophy 2015, grație unui wild card, a fost eliminat luni seară, în primul tur de Mikhail Youzhny.

Copil, aflat abia pe locul 172 mondial, a început bine partida cu rusul, reușind să-și adjudece rapid primul set cu 6-1.

Însă, jocul românului a început să scadă de la un game la altul, iar la scorul de 5-4 și-a pierdut serviciul și rusul a câștigat setul doi.

În setul trei, românul a cedat complet și fizic și psihic și a pierdut cu 3-6. Prima dată și-a pierdut serviciul la 1-1, ca apoi să rateze o minge de re-break. Iar la 4-1 și-a pierdut din nou serviciul A reușit să facă re-break in extremis la scorul de 5-1, și-a câștigat mai apoi serviciul, dar rusul a urmat la serviciu și a închis setul trei cu 6-3.

Și după o oră și 34 de minute de joc, Mikhail Youzhny, locul 68 mondial a câștigat partida cu Marius Copil și s-a calificat în turul doi la BRD Țiriac Năstase Trophy 2015.

În 2014, Marius Copil a fost eliminat în turul doi la București, de Paul-Henri Mathieu. A fost pentru a șasea oară când Marius Copil accede pe tabloul principal de simplu masculin de la BRD Țiriac Năstase Trophy. Însă niciodată nu a trecut de turul doi. În 2009, 2011, 2012 și 2014, a ajuns până în turul doi, iar în 2010 a fost eliminat în primul tur.

Eliminarea prematură de la București îl costă pe Copil 20 de puncte ATP, care-l vor prăbuși și mai mult în clasamentul mondial. Marius Copil va primi doar un cec în valoare de 4.535 de euro pentru accederea în primul tur și zero puncte ATP.

România nu mai are astfel niciun român pe tabloul principal de simplu masculin de la BRD Țiriac Năstase Trophy 2015, întrucât niciunul dintre cei zece jucători români aflați în turneul de calificare, nu a reușit să acceadă pe tabloul principal.

Costin Paval, Petru Alexandru Luncanu, Andrei Pătrui, Tudor Sulea și Luca George Tatomir, au fost eliminați în prima rundă a calificărilor. Bogdan Apostol, Victor Cornea și Adrian Ungur au fost eliminați în runda a doua a calificărilor. Iar Vasile Antonescu și Dragoș Dima, au fost învinși în ultima rundă a turneului de calificare.

Pe tabloul principal de dublu masculin se află șase români. Horia Tecău face pereche cu Jean Julien Rojer, Florin Mergea cu indianul Rohan Bopanna. În timp ce Marius Copil joacă la dublu cu Adrian Ungur, iar Patrick Giorgiu face pereche cu  Costin Paval.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata